Ο Ντένις Ρόντμαν υπήρξε σταρ εκτός παρκέ, ωστόσο εντός παρκέ ήταν ο πιο «θορυβώδης-αθόρυβος» εργάτης. Και το NBA διέθετε αρκετούς «σταρ» στη θέση του πάουερ φόργουορντ εκείνα τα χρόνια για να στελεχώσουν την Team USA, την οποία γνωρίσαμε όλοι ως Dream Team.

Ο επονομαζόμενος «ουόρμ» (σ.σ. σκουλήκι) λοιπόν δεν εκπροσώπησε ποτέ τη χώρα του σε διεθνή διοργάνωση, αλλά σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση το επίθετο Ρόντμαν πρωταγωνιστεί ξανά στον αθλητισμό.

Η 22χρονη κόρη του, Τρίνιτι είναι επαγγελματίας παίκτρια ποδοσφαίρου και αγωνίζεται βασική παρακαλώ στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το να με ρωτάνε για τον πατέρα μου είναι κάτι που συναντάω σε όλη μου τη ζωή. Στο τέλος της ημέρας είναι ο πατέρας μου και αυτός ο σύνδεσμος δεν πρόκειται να πάει πουθενά, οπότε απλά απαντάω στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων», είχε πει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξη.

Διευκρινίζει πως ο Ντένις Ρόντμαν δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και δεν έχουν ιδιαίτερα στενή σχέση. Μόλις ένα χρόνο κράτησε ο γάμος με τη μητέρα της, Μελίσα Ρόντμαν, η οποία μεγάλωσε την Τρίνιτι και τον αδερφό της, DJ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια.

Η Μελίσα ωστόσο διαπίστωσε από νωρίς πως και τα δύο παιδιά έχουν «κληρονομήσει» τα γονίδια του πατέρα τους και τα έσπρωξε στον αθλητισμό. Ο DJ παίζει κολλεγιακό μπάσκετ στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι είναι παιδιά παλιών αθλητών ειδικά στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το διασημότερο ωστόσο παράδειγμα το συναντάμε στο στίβο με την Ιταλίδα πρωταθλήτρια του μήκους, Λαρίσα Ιαπικίνο. Τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και το μετάλλιο το πήρε από τα χέρια της μητέρας της, της Φιόνα Μέι με δύο αργυρά μετάλλια η ίδια στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και του Σίδνεϊ το 2000.

Ας μην πάμε μακριά, στην ελληνική αποστολή συμμετέχει η πρωταθλήτρια ιππασίας Ιόλη Μυτιληναίου, είκοσι χρόνια νωρίτερα η μητέρα της, Χάνα Μυτιληναίου αγωνίστηκε στην υπερπήδηση εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η πολίστρια Μαρία Πάτρα είναι κόρη του Ολυμπιονίκη Βαγγέλη Πάτρα, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είναι γιος του επίσης Ολυμπιονίκη Τάσος Παπαναστασίου, η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη είναι κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου κτλ.