Κικίλιας: «Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά στην Εύβοια»

Ο Βασίλιας Κικίλιας σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως η φωτιά στην Εύβοια δεν έχει ενεργές εστίες, ενώ αναφέρθηκε και στις ζημιές που έχουν γίνει.

Χωρίς ενεργές εστίες είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Επιπλέον ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και  θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση  στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια:

«Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια. Παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και  θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση  στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας  με 26 εναέρια μέσα, 56 οχήματα, 205 πυροσβέστες, 11 ομάδες δασοκομάντος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΓΕΕΘΑ έδωσαν συνεχή μάχη μέρα και νύχτα. Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα, ενώ διασώθηκε και ο σημαντικός υδροβιότοπος του Δύστου.

Ευχαριστώ θερμά τους πυροσβέστες για τον μεγάλο αγώνα τους και  σε αυτή την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και εύχομαι περαστικά στους δύο πυροσβέστες μας που τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους δημάρχους, το προσωπικό των ΟΤΑ, την ΕΛΑΣ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά στους σπουδαίους εθελοντές και κατοίκους, που πάλεψαν μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.