Καταγγελίες Μπακογιάννη για κατάρρευση κοινωνικών Δομών στον Δήμο Αθηναίων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Ιουλιου, ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ", Κώστας Μπακογιάννης, κατέδειξε τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τρεις κρίσιμες κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε την πλήρη απαξίωση των ευάλωτων συμπολιτών μας από τη Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της αδιαφορίας στις ζωές των ασθενέστερων ομάδων.

Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων: Η συγκεκριμένη δομή, η οποία αντιμετώπιζε ολιστικά το πρόβλημα της αστεγίας στην πρωτεύουσα, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση παρακμής. Ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε ένα κέντρο υποστελεχωμένο, χωρίς επαρκή φύλαξη και καθαριότητα. Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, ενώ το Υπνωτήριο έχει κλείσει. Στον Ξενώνα, η κατάσταση είναι χαοτική με κλοπές, προσβολές από κοριούς και ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, αλλά η έλλειψη πόρων και προσωπικού καθιστά δύσκολη την παροχή ακόμη και των βασικών υπηρεσιών.

Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών: Ο ξενώνας που προσέφερε καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες, κλείνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των φιλοξενούμενων γυναικών σε άλλους χώρους, επιδεινώνοντας την αίσθηση ανασφάλειας που βιώνουν. Το κλείσιμο αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα μπορούν να φιλοξενηθούν νέα περιστατικά, αφήνοντας πολλά θύματα βίας χωρίς υποστήριξη. Ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε ειρωνικά: «Αλήθεια, τον Αύγουστο δεν κακοποιούνται γυναίκες;»

Κέντρο Καταπολέμησης Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων: Σε μια περίοδο που η έμφυλη βία και οι διακρίσεις έχουν αυξηθεί, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κλείσει το μοναδικό κέντρο που απευθύνεται σε θύματα βίας και διακρίσεων. Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από την απόλυση εξειδικευμένου προσωπικού, με το επιχείρημα της μετεξέλιξης του κέντρου σε Rape Crisis Center. Ο κ. Μπακογιάννης έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των θυμάτων και γιατί απολύονται οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Μπακογιάννης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία και έλλειψη σχεδίου, καλώντας τον Δήμαρχο να αφήσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και να ασχοληθεί σοβαρά με τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης. Στηλίτευσε την αδιαφορία για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.