Εύβοια: 112 για τα Κριεζά – «Απομακρυνθείτε προς Αλιβέρι»

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα στη μάχη της κατάσβεσης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας καθώς πριν λίγα λεπτά εστάλη νέο μήνυμα 112 για τους κατοίκους των Κριεζών να απομακρυνθούν προς το Αλιβέρι.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Κριεζά #Ευβοίας απομακρυνθείτε προς #Αλιβέρι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το μήνυμα.

Ο δρόμος από Κριεζά προς Πετριές είναι κλειστός λόγω της φωτιάς.

Οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο. Είχε προηγηθεί μήνυμα λίγο πριν τις 1:30 για τους κατοίκους στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Το μέτωπο που δυσκόλεψε πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις βρισκόταν «εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια», όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης σε σχετική ενημέρωση.

«Σήμερα στην Εύβοια ζήσαμε δύσκολες συνθήκες, καθότι υπήρξαν και υπάρχουν δύο-τρεις οικισμοί οι οποίοι στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα απειλήθηκαν. Κάναμε προληπτικές εκκενώσεις, εκκενώσεις με τη βοήθεια της Αστυνομίας […] Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να την ελέγξουμε», είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε χθες στην Εύβοια.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.