Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την υλοποίηση ενός καινοτόμου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα, γνωστό ως «Πράσινες Πολιτιστικές Οάσεις» (Green Cultural Oasis – GreCO), επιλέχθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστικής Πρωτοβουλίας για Καινοτόμες Δράσεις, ανταγωνιζόμενο άλλες 112 προτάσεις από όλη την Ευρώπη.

Το GreCO στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων τουριστικών πρακτικών, ενόψει των αναμενόμενων προκλήσεων που θα επιφέρει η αναβάθμιση της περιοχής του Ελληνικού. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν την αύξηση του πληθυσμού και του τουρισμού, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Η πρωτοβουλία προωθεί τη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών που θα συνδυάζουν την πολιτιστική κληρονομιά με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως ο Υμηττός. Οι διαδρομές θα είναι διαθέσιμες μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία θα παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις στους επισκέπτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και τα τρέχοντα περιβαλλοντικά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, τόνισε τη σημασία του προγράμματος για την ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής, από την παραλία μέχρι τον Υμηττό. «Πρέπει να εμπλέξουμε τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης στην υλοποίηση του προγράμματος, ώστε να γίνει βιώσιμο και ανθεκτικό», δήλωσε.

Το πρόγραμμα GreCO αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου προορισμού που θα προσελκύει τουρίστες με υπεύθυνη συμπεριφορά και σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.