Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονη ικανοποίηση στην κυβέρνηση προκάλεσε το πόρισμα του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το ανώτατο δικαστήριο βάζει στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων για το κομμάτι που αφορά στην ΕΥΠ και την σύνδεσή της το κακόβουλο λογισμικό Predator.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της. Κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ανδρουλάκης: «Διπλό σκάνδαλο, παρακολούθησης και συγκάλυψης»

«Η προσπάθεια να κρύψετε τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέος κράτους έχουν επιμολύνει τις συντεταγμένες εξουσίες της χώρας. Πρώτα επιμόλυνε το Μαξίμου τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνει και τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Είπε, επίσης, ότι η υπόθεση των υποκλοπών «είναι διπλό σκάνδαλο, σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης».

ΠαΣοΚ: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκαθηλώνει οριστικά την Κυβέρνηση»

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι υποκλοπές έγιναν και από την ΕΥΠ και από το predator και γι’αυτό μάλιστα παραπέμπει περαιτέρω τις εταιρίες του παράνομου λογισμικού. Αποδεδειγμένα λοιπόν έχουμε παραδοχή για το σκάνδαλο υποκλοπών και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πλέον κανείς. Πόσω μάλλον δεν μπορεί κανείς να μας «κουνά το δάχτυλο» – όπως έκανε νωρίτερα ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης – να μας επιπλήττει και να μας …»απαγορεύει» να αναφερθούμε ξανά εντός της Ολομέλειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών (!).

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ζήτησε επανειλημμένως «συγγνώμη» για τις υποκλοπές από τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι οι υποκλοπές ήταν «λάθος» και ότι «αν το γνώριζε δεν θα το είχε επιτρέψει», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «το νομοσχέδιό σας κ. Υπουργέ δεν έχει καμία σχέση με μεταρρύθμιση. Μιλάτε για ένα δήθεν νόμο πλαίσιο όπου όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται σε έναν φορέα και σε λίγο καιρό «θα τρίβουμε τα μάτια μας» με όσα θα κάνετε στις δομές της ψυχικής υγείας, με το μοίρασμα που θα κάνετε στους ιδιώτες και στα συμφέροντα στη ψυχική υγεία.

Αυτό που θέλετε είναι να ελέγξετε το σύστημα, το οποίο έτσι κι αλλιώς το ιδιωτικοποιείτε ευτελίζοντάς το καθημερινά. Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς να σας νοιάζει που έχετε να διαχειριστείτε ψυχές ανθρώπων και μάλιστα σε μια πολύ ευάλωτη φάση. Καταστρέφετε, θανατώνετε, ευτελίζετε την πρόληψη. Καταρρακώνετε τα Κέντρα Πρόληψης, βραβευμένα διεθνώς και με σπουδαίο έργο».

«Ίδιας φιλοσοφίας η αντιμετώπιση που επιφυλάσσετε στους γιατρούς, επιτάσσοντάς τους . Και τούτο όταν ο ίδιος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος λέει ότι λύσεις υπήρχαν αλλά δεν τις ήθελε ο Υπουργός Υγείας! Επιτάσσετε και προσβάλετε τους γιατρούς, όταν οι ευθύνες για την υποστελέχωση των δομών του ΕΣΥ είναι δικές σας και μόνο! Και όλα αυτά σε καιρό ειρήνης χωρίς να έχουμε πανδημία, χωρίς να έχουμε θεομηνία, χωρίς να έχουμε πόλεμο, χωρίς καμία έκτακτη συνθήκη. Είναι προφανές λοιπόν ότι κάτι δεν κάνετε σωστά. Διότι εσείς είστε οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι, εσείς διοικείτε εδώ και πέντε χρόνια. Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα και η κλεψύδρα σας δείχνει ότι πλέον ο χρόνος σας τελειώνει!», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Υποστηρίζει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του» και πως «η αρχειοθέτηση -και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της Εισαγγελέως του ΑΠ- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία. Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα».

«Κι αυτό θεωρήθηκε ως «απλή σύμπτωση»;», σχολιάζει.

Επιπλέον σημειώνει ότι τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: «Κρίθηκε από τον ‘Αρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν «εθνική απειλή», άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ; Γιατί και με ποιο τρόπο; Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι «η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα» και πως «τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών».

Σημειώνει δε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών -σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη- δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο» και ότι «η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

Υπογραμμίζει ότι «η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης», αλλά «είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στο δημόσιο διάλογο απαιτώντας τη διαλεύκανσή του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει εν κατακλείδι πως «είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στέφανος Κασσελάκης: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Γράφοντας ως ένας απλός «Έλληνας πολίτης», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εμπιστοσύνη που κλονίστηκε κι ανάγκη τροποποιήσεων στην επιλογή των υψηλόβαθμών δικαστών, αφήνοντας αιχμές για συγκάλυψη, εξαιτίας της εξάρτησης προσώπων από την κυβέρνηση.

«Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά» σημείωσε αρχικά.

«Αυτό δυστυχώς», κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, «ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων».

«Γι’ αυτό», και όπως υπενθύμισε στην ανάρτησή του καταλήγοντας, «μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη

«Η σημερινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη είναι άκρως αποκαλυπτική για τρεις ξεχωριστούς λόγους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το πόρισμα του Αρείου Πάγου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε:

«Πρώτον, για το πόσο υποκριτικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο του. Ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παριστάνει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αλλά, ως «απλός πολίτης» που κάνει τις διακοπές του στα σοκάκια της Μυκόνου, μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω.

Δεύτερον, για το ότι είναι γνήσιος συνεχιστής του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη για σοβαρά αδικήματα. Εκείνων που κυβέρνησαν υπονομεύοντας τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.

Σήμερα στην Ελλάδα δεν λειτουργούν «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης» στο Μαξίμου, όπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα κυνικά είχε παραδεχθεί ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής. Οι δικαστές αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με βάση τον ανεξάρτητο ρόλο τους.

Τρίτον, γιατί εκφράζει, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, το θράσος που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απολογηθούν για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν «νύχτα», λίγο πριν φύγουν από την εξουσία και ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, κουνάνε και το δάχτυλο».

Η δήλωση του Γρηγόρη Δημητριάδη

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, σε δήλωσή του με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ολόκληρη η δήλωση του Γρ. Δημητριάδη έχει ως εξής:

«Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, αυτό ορκίστηκα να υπηρετώ και στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Τα τρία χρόνια και ένα μήνα που βρέθηκα στη θέση του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού, υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Πατρίδας και των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα άμεσα και με ειλικρίνεια την πολιτική ευθύνη, σεβόμενος τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αλλά και για να προστατέψω την Πατρίδα, την Κυβέρνηση και την Παράταξη.

Μέσα σε κλίμα τοξικότητας, διάλεξα τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος.

Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα.»

ΚΚΕ: Το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της. Επιβεβαιώνει ότι «πηγή» του προβλήματος είναι ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και το κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, στη βάση του δόγματος «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

«Αυτό το πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί, διατηρηθεί και ενισχυθεί από όλες τις κυβερνήσεις, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, έχει στο στόχαστρό του, πρώτα από όλα, τον ίδιο τον λαό και τις διεκδικήσεις του. Αυτό είναι το έδαφος για να γίνονται -με μια απλή επίκληση «λόγων εθνικής ασφαλείας»- οι δεκάδες χιλιάδες «νόμιμες» και μαζί με αυτές οι παράνομες επισυνδέσεις, ένα μέρος των οποίων βγαίνει τελικά στο φως».

«Η υπόθεση κατέληξε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως και η υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, βγάζοντας «λάδι» τις κυβερνητικές ευθύνες και συγκαλύπτοντας την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά, το «ξέπλυμα» μέσω της δήθεν «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης -της οποίας η ηγεσία διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση- και των δήθεν «ανεξάρτητων» αρχών, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων. Όσοι σήμερα ανακαλύπτουν χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, είναι οι ίδιοι που απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της» αναφέρει, ακόμα το ΚΚΕ, και υπογραμμίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του:

«Αποδεικνύεται και με αυτή την αφορμή ότι το «κράτος δικαίου» που υπερασπίζονται όλοι τους, δεν είναι άλλο από το κράτος της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της καταπάτησης κάθε λαϊκού δικαιώματος και ελευθερίας για να θωρακίζεται η εξουσία του κεφαλαίου. Στα χέρια του λαού βρίσκεται η υπεράσπισή τους, στον δρόμο του αγώνα για την οριστική ανατροπή αυτής της αδικίας».

Αλέξης Χαρίτσης: Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας

«Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας. Ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα για τις ευθύνες της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει ότι «πρόκειται για το τελευταίο βήμα σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο». «Μόνο αθώες συμπτώσεις. Δεν πείθουν κανέναν γιατί χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ένα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου», προσθέτει.

«Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημειώνει ότι «γιορτάσαμε πρόσφατα τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας» και πως «για να έχουν όμως νόημα οι λέξεις, το καθεστώς της συγκάλυψης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να φύγει. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τη δημοκρατία μας».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ντροπιαστική η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές

Την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία, όπως είπε, πρέπει να διαβιβαστούν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης μαζί με το πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών, για να συζητηθούν, ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα δημοκρατίας.

Σε παρέμβαση της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ντροπιαστική την ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των παράνομων τηλεφωνιών παρακολουθήσεων», σημειώνοντας ότι δεν περιποιεί τιμή για τη δικαιοσύνη, ενώ έκανε λόγο για εξόφθαλμες κυβερνητικές ευθύνες.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δεν πρόκειται περί αμετάκλητου βουλεύματος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά για προκαταρκτική εξέταση.

«Σπεύσατε να πείτε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γρηγόρη Δημητριάδη και οι βουλευτές σας χειροκρότησαν. Δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας. Με τον ίδιο τρόπο είχατε χειροκροτήσει και τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για τον οποίο ισχυρίζεστε ότι είναι αθώος και πρέπει να σας δώσουμε και τα εύσημα. Και ήρθατε με τον ίδιο τρόπο να ζητήσετε και τα ρέστα για γεγονότα που σας καθιστούν υπεύθυνους», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Λυπάμαι παρά πολύ που για άλλη μια φορά εισαγγελείς  του Αρείου Πάγου αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Έχουν προηγηθεί πολλοί άλλοι -και ο κ. Ντογιάκος και η κ. Δημητρίου και άλλοι- δυστυχώς φαίνεται όταν διορίζεσαι από την κυβέρνηση τείνεις να την δικαιολογείς, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με δικαιοσύνη. Και βεβαίως δεν πρόκειται περί κανενός αμετάκλητου βουλεύματος. Μιλάμε για ένα απλό πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης που αντί για 4 μήνες που ορίζει ο νόμος διήρκησε δύο χρόνια ώστε να είναι μυστική και μη προσβάσιμη».

«Η πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας τώρα που ολοκληρώθηκε και πομπωδώς ανακοινώνεται ότι υπάρχει και πόρισμα, είναι να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να διαβιβαστούν σε αυτή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης και το πόρισμα, και να συνεδριάσει  διότι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στη δημοκρατική λειτουργία και στη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών στη χώρα που εμπλέκει δυστυχώς και τη δικαιοσύνη», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Άννα Διαμαντοπούλου: Το θέμα των υποκλοπών δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως

Η υπόθεση των υποκλοπών «δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως και σε βάθος όλη η αλήθεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σε δήλωσή της για το πόρισμα του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει την υποχρέωση και θα το κάνει με κάθε τρόπο να κινηθεί προς την πλήρη αποκάλυψη της» υπόθεσης.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η υπόθεση των υποκλοπών από την κυβέρνηση έχει θέσει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας» και ότι «το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση και προκαλεί αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας».

«Είναι πλέον φανερό ότι το ζήτημα αυτό αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη», καταλήγει στη δήλωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου.