Μητσοτάκης: Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές

Μήνυμα στους υπουργούς πως «η δουλειά συνεχίζεται και το καλοκαίρι», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο – Ακρίβεια και ρεύμα στο επίκεντρο.

«Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές» δήλωσε στην εισηγητική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να πείσει για τη συνεχή ενασχόληση της κυβέρνησης με τα προβλήματα των πολιτών, όπως επί παραδείγματι η ακρίβεια.

Στη βάση αυτή,  δήλωσε πως στο μέτωπο της ακρίβειας «έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις», «βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμού», «μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ», προσθέτοντας ότι τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών»

Παράλληλα, ενημέρωσε πως σήμερα, Τρίτη (30/7) ψηφίζεται διάταξη για την παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση να στέλνει έτσι ένα «σαφές μήνυμα ότι όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρεμβεί προς όφελος των καταναλωτών. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται». Δήλωσε δε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση για να πέτυχουμε σταθερότητα στις τιμές ρεύματος».

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Στη συνέχεια ανέφερε: «Θυμίζω πως θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφγιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας».

Πρόσθεσε ότι «θα συζητήσουμε ακόμα το νομοσχέδιο που θα δώσει ψηφιακή ώθηση στην Κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων. Η διαδικασία θα έχει ολοκηλρωθεί σχεδόν στο σύνολο επικράτειας το 2025. Θα έχουμε οργανωμένο κτηματολόγιο για πρώτη φορά. Οι πολίτες θα πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατία με τη βοήθερια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θέλουμε να μειώσουμε κόστος και φόρτο εργασίας με έξυπνες ιδέες και λύσεις για τη διόρθωση εγγράφων και την επιτάχυνση των αποφάσεων».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε  επίσης  στην καλή εικόνα που δείχνει τις τελευταίες ώρες η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στην Εύβοια, ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες για τη δουλειά τους και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχόμενος στους υπουργούς καλή ξεκούραση στις διακοπές τους, κλείνοντας ραντεβού μαζί τους για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.