Το ΠαΣοΚ «δεν μπορεί να είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο MEGA και κάνοντας λόγο για ένα ΠαΣοΚ που «μπορεί να κυβερνήσει, που μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως η ακρίβεια και η αλλαγή της δομής της ελληνικής οικονομίας».

Όπως τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος: «Το ΠαΣοΚ που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα κόμμα εξουσίας που έθετε πάντα υψηλούς στόχους και εξέφραζε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ενέργειας και τις επιβαρύνσεις που επωμίζεται κάθε νοικοκυριό: «Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αγορά ενέργειας. Αυτό το πρόβλημα θα το δουν και θα τι υποστούν οι πολίτες σε λίγες ημέρες στους λογαριασμούς. Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως επισκέπτης κι σχολιαστής στη χώρα ενώ είναι Πρωθυπουργός».

Και πρόσθεσε: «Το καρτέλ που ελέγχει και διαμορφώνει τις τιμές στην ενέργεια είναι δικό του δημιούργημα. Και το κυριότερο: αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε που θα δυσαρέστησε αυτό το καρτέλ και θα έβαζε ένα όριο, όπως η επιβολή πλαφόν κέρδους στη χονδρική αγορά ενέργειας. Στην Ελλάδα μας έλεγαν ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας για να έχουμε φθηνότερο ρεύμα. Αυτό δε συνέβη, έγινε το αντίθετο. Για να λειτουργήσει μια αγορά πρέπει να μην υπάρχουν καρτέλ που εδώ υπάρχουν και καθορίζουν τα πάντα και να υπάρχουν συνθήκες ανταγωνισμού που εδώ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια».

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών σε τομείς όπως η ακτοπλοΐα, μιας και η λογική της είναι ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην αγορά.