Κασσελάκης για υποκλοπές: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Στην ανάγκη απελευθέρωσης της Δικαιοσύνης από τον εναγκαλισμό και την εξάρτηση με την εκάστοτε κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου επί της υποθέσεως των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην συσχετίσει την ΕΥΠ με το κακόβουλο λογισμικό Predator βρήκε σε εγρήγορση τον Στέφανο Κασσελάκη.

Γράφοντας ως ένας απλός «Έλληνας πολίτης», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εμπιστοσύνη που κλονίστηκε κι ανάγκη τροποποιήσεων στην επιλογή των υψηλόβαθμών δικαστών, αφήνοντας αιχμές για συγκάλυψη, εξαιτίας της εξάρτησης προσώπων από την κυβέρνηση.

«Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά» σημείωσε αρχικά.

«Αυτό δυστυχώς», κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, «ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων».

«Γι’ αυτό», και όπως υπενθύμισε στην ανάρτησή του καταλήγοντας, «μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να τοποθετηθεί θεσμικά για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.