Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Μήπως τελικά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται;»

«Όχι μόνο δεν επουλώσατε τα τραύματα της προηγούμενης περιόδου αλλά ανοίξατε νέα χειρότερα» ανέφερε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία του σήμερα στη Βουλή είπε ότι «μετά τις σοφιστείες και τις ακροβασίες του κ. Βορίδη θέλω πραγματικά να ζητήσω συγγνώμη γιατί σύμφωνα με τον υπουργό, τελικά υπεύθυνος της συγκάλυψης των υποκλοπών είναι ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου! Πραγματικά, «συγγνώμη», γιατί με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου -όπως λέει ο κ. Βορίδης-, δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

Αλλά τελικά ποια είναι η αλήθεια; Είναι πλημμέλημα, κ.Βορίδη, οι ιδιώτες να «καρφώνουν» το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων; Έρχεστε εσείς που εκπροσωπείτε τον Πρωθυπουργό και λέτε ότι είναι πλημμέλημα ιδιώτης να «καρφώνει» το Predator στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Έχει πάτο η διακυβέρνησή σας;».

«’Ακουσα τον κ. Γεωργιάδη να αναμασά πάλι την ιστορία περί συμφερόντων. Την ακούσαμε και στην πρόταση δυσπιστίας, τότε που λέγατε ότι συμφέροντα έκαναν όλη την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις χαλκευμένες συνομιλίες του σταθμάρχη. Το πρωί μιλούσατε για συμφέροντα και το βράδυ ήσασταν αγκαλιά με τα συμφέροντα, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί πάλι το μισό Μαξίμου. Είστε ένα με τα συμφέροντα, ένα με τη διαπλοκή, ένα με τη διαφθορά και ένα με τη συγκάλυψη σε συνεχείς υποθέσεις, με αποτέλεσμα να κλονίζεται συνεχώς η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Με δική σας ευθύνη. Με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

«Μας είπατε», συνέχισε ο Ν. Ανδρουλάκης, «ότι επιτιθέμεθα εναντίον του πολιτεύματος. Το υπονοήσατε εσείς και το είπε ευθέως ο σύντροφος σας στον ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Γεωργιάδης. Επειδή ασκούμε κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, -όπως ισχυρίζεστε- επιτιθέμεθα και στη δημοκρατία. Εσείς πόσες φορές στο παρελθόν έχετε ασκήσει κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης; Κάποτε ασκούσαμε μαζί κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, απέναντι στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Με μια διαφορά: εμείς είμαστε σταθεροί ως κόμμα στην όχθη της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας και της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εσείς τι αποδείξατε αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια; Όχι μόνο δεν επουλώσατε τα τραύματα της προηγούμενης περιόδου αλλά ανοίξατε νέα χειρότερα, διότι μόνη σας αγωνία είναι η καρέκλα και η εξουσία. Και όλα τα υπόλοιπα ήταν περιτυλίγματα. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη».

«Ως δημοκράτες λέμε: και οι κρίνοντες κρίνονται. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη αλλά και οι κρίνοντες κρίνονται. Δεν είμαστε εμείς που κάναμε συνεχείς επιθέσεις στον κ. Ράμμο, στον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής. Ήσασταν εσείς, μιμούμενοι και την προηγούμενη περίοδο!

Μαθήματα περί σεβασμού των θεσμών, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών δεν μπορείτε να κάνετε σε κανέναν, γιατί πολύ απλά όλα αυτά για τα οποία κατηγορείτε, τα έχετε κάνει με έναν θρασύτατο τρόπο και επιστρατεύοντας απίστευτες σοφιστείες» υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελώ εθνικό κίνδυνο, μου ζήτησε συγγνώμη, ήμουν ένα λάθος στην ιστορία των υποκλοπών για τους τρεις μήνες που ήμουν υποψήφιος για την προεδρία του ΠαΣοΚ. Μάλιστα με παράταση της παρακολούθησης τον Νοέμβριο του 2021, όταν πέθανε η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά και μετατέθηκε η ημερομηνία των εκλογών. Θέλατε να ακούτε μέχρι τέλους, μέχρι και την εκλογή.

Εγώ δεν είμαι εθνικός κίνδυνος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη εκτός και αν είναι τελείως αναξιόπιστος. Οι υπόλοιποι; Οι υπουργοί σας; Νιώθει κανείς την ανάγκη να πει πως νιώθει σήμερα, που η Εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε να παρακολουθούνται ως «εθνικοί κίνδυνοι»; Πώς νιώθει σήμερα η μισή Νέα Δημοκρατία; Εδώ υπάρχει και άλλη μια σύμπτωση: όσοι παρακολουθήθηκαν, ξαφνικά τους δώσατε περισσότερη εξουσία, τους αναβαθμίσατε, τους κάνατε υπουργούς. Μήπως τελικά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται; Είναι ευάλωτος; Έχουμε έναν αδύναμο Πρωθυπουργό, που όσους στοχοποίησε τούς έδωσε μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι είχαν για να τους κλείσει το στόμα;» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και κατέληξε στη δευτερολογία του:

«Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική, δημοκρατική μνήμη και να είστε σίγουροι, όλοι εσείς -οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρός σας ο κ. Μητσοτάκης-, ότι αυτή η σκοτεινή σελίδα θα μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού. Με γραμμένα όλα τα ονόματά σας. Και όσων είναι σε υπουργικούς θώκους αλλά και όσων βουλευτών σας χειροκροτούν χωρίς μια καταδίκη για την προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στη χώρα εν έτει 2024».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.