Ακρίβεια: Οι λογαριασμοί ρεύματος βγάζουν τις επιχειρήσεις εκτός προϋπολογισμού

Εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος εξαιτίας, πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να κλείνουν την επιχείρηση για κάποιες ώρες για εξοικονόμηση ρεύματος.

Σχεδόν 40% αύξηση καταγράφει η μέση χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ποσοστό που προκαλεί τρόμο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που φοβούνται για το τι θα πληρώσουν στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου.

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, καθώς δεν γνωρίζουν πόσα θα πληρώσουν για το ρεύμα που θα κάψουν μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που τους αφήνει εκτός των κρατικών επιδοτήσεων.

Με τον λογαριασμό του προηγούμενου μήνα να είναι ήδη στα ύψη, οι ιδιοκτήτες φοβούνται ότι ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος θα τους βγάλει εκτός προϋπολογισμού.

Σε αρκετές επιχειρήσεις η κατανάλωση ρεύματος εξαιτίας των ηλεκτρικών συσκευών είναι αναγκαστικά πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα, όπως λένε οι ιδιοκτήτες, να αναγκάζονται να κλείνουν την επιχείρηση για κάποιες ώρες για εξοικονόμηση ρεύματος.

Στην αναζήτηση μεθόδων εξοικονόμησης ρεύματος βρίσκονται κι άλλες επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό.

Για τις κρατικές επιδοτήσεις ρεύματος έκανε λόγο και ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Eλπίζω αυτό να είναι κάτι το οποίο να μην χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σχετική σταθερότητα και προβλεψιμότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου για κρατικές επιδοτήσεις στα νοικοκυριά, οι καταναλωτές ανησυχούν για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του τελευταίου μήνα.

Η αγωνία των καταναλωτών θα κορυφωθεί την Παρασκευή, καθώς θα ανακοινωθεί το ποσό των επιδοτήσεων στα νοικοκυριά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.