Τους ήχους της θάλασσας και του ανέμου αντηχούν από την περασμένη Τρίτη στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου τα «Μουσικά Φουγάρα» του γλύπτη Στέλιου Γαβαλά. Πρόκειται για ένα ευφάνταστο γλυπτό που αποτελείται από δύο οκτάμετρα φουγάρα πλοίου. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έγιναν την περασμένη Τρίτη και πραγματικά ενθουσίασαν όσους μετείχαν στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων αλλά και όσων τυχαία πέρναγαν από το σημείο.

Το θεαματικό, επιβλητικό, δημόσιο, υπαίθριο γλυπτό «Μουσικά Φουγάρα» συνθέτουν δύο φουγάρα πλοίου, χρωματισμένα με ένα έντονο σκούρο μπλε περίβλημα και ένα ζωηρό κόκκινο και κίτρινο εσωτερικό. Επιπλέον φέρουν ενσωματωμένα ηχεία μέσα στους κυλίνδρους ώστε να αντηχούν τους ήχους της θάλασσας και του ανέμου.

Ο γλύπτης Στέλιος Γαβαλάς ανάμεσα στα «Μουσικά Φουγάρα» του κατά το χρόνο της μεταφοράς τους στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου

Αυτές οι μεγαλοπρεπείς μεταλλικές δημιουργίες, σαν ατσάλινοι πύργοι κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, αποτελούν πλέον έναν ξεχωριστό τοπόσημο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν κοσμούν απλώς τον δημόσιο χώρο, αλλά του δίνουν μια ποιητική διάσταση, καθώς η ρυθμική ηχώ της θάλασσας και του ανέμου που αναδύεται από αυτές τις καμινάδες μετατρέπει μια εμπειρία πεζοπορίας σε μουσική διαδρομή!

Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 και για τα «Μουσικά Φουγάρα» μίλησαν ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, ο δημιουργός τους, γλύπτης, Στέλιος Γαβαλάς, και ο Δήμαρχος του Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η υποψήφια για την προεδρία του ΠαΣοΚ, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.