Η Πορτογαλίδα τραγουδίστρια Μίσια, από τους εκπροσώπους της ανανέωσης του φάντο, πέθανε το Σαββατοκύριακο σε ηλικία 69 ετών και θα αποτεφρωθεί στη Λισαβόνα στις 7 Αυγούστου, έγινε σήμερα γνωστό από τη δισκογραφική της εταιρία.

Η Σουζάνα Μαρία Αλφόνσο ντε Αγκιάρ, γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Μίσια, πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Λισαβόνας έπειτα από μακρά ασθένεια, ανέφεραν συγγενείς της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μίσια είχε συμβάλει στην ανανέωση του φάντο

Μαζί με τραγουδίστριες όπως η Μαρίζα, η Άνα Μούρα ή ακόμη η Κριστίνα Μπράνκο, ανήκε σε μία γενιά τραγουδιστριών φάντο που είχαν ανανεώσει τα τελευταία χρόνια αυτό το παραδοσιακό μελαγχολικό τραγούδι.

Η τραγουδίστρια, που καταγόταν από το Πόρτο (βόρεια) και κυκλοφόρησε τον τελευταίο δίσκο της το 2022, είχε τραγουδήσει σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

«Η Μίσια έπαιξε ρόλο κλειδί στην ανανέωση του φάντο, μη διστάζοντας να πειραματισθεί με νέες εντάσεις ήχου και λιγότερο συμβατικές προσεγγίσεις», υπογράμμισε το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα απέτισε φόρο τιμής σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στον ιστότοπο της προεδρίας μιλώντας για μια «παθιασμένη» τραγουδίστρια του φάντο που έκανε μία σταδιοδρομία «στο σταυροδρόμι άλλων μουσικών».