Το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή που χθες εκσφενδονίστηκε στα ύψη λόγω της αιματηρής επίθεσης στα υπίπεδα του Γκολάν ήρθε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο η Τουρκία και προσωπικά ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εξαπέλυσε απειλή με εισβολή στο Ισραήλ: «Οπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη γενέτειρα του, Ριζούντα.

Αμεση απάντηση από το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Άμεσα του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος ανήρτησε στο «Χ» την φωτογραφία του Τούρκου προέδρου αλλά και του ιρακινού πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε».

«Ο Χίτλερ Νετανιάχου»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, με ανάρτησή του, επίσης στο «Χ», χαρακτήρισε Χίτλερ τον Νετανιάχου και μιλά για γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, όπως οι Ναζί: «Όπως τελείωσε ο γενοκτόνος Χίτλερ, έτσι θα τελειώσει και ο γενοκτόνος Νετανιάχου. Όπως οι γενοκτόνοι Ναζί λογοδότησαν, θα λογοδοτήσουν και αυτοί που προσπάθησαν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους. Η ανθρωπότητα θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων. Δεν θα καταστρέψετε τους Παλαιστίνιους» αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak.

Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek.

İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak.

Filistinlileri yok edemeyeceksiniz.

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) July 28, 2024