Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο «γενοκτόνος» Νετανιάχου θα έχει ίδιο τέλος με τον Χίτλερ

Η Τουρκία καταδίκασε καταδίκασε ξανά τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νεττανιάχου τον οποίο παρομοίασε ακόμη μια φορά με τον Χίτλερ.

«Ακριβώς όπως οι γενοκτόνοι Ναζί λογοδοτούσαν, εκείνοι που επιδιώκουν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους θα λογοδοτήσουν επίσης», ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας.

«Όπως ήρθε το τέλος του γενοκτόνου Χίτλερ, έτσι θα έρθει και το τέλος του γενοκτόνου Νετανιάχου».

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν προχώρησε σε αντίστοιχη ανάρτηση στο Χ λέγοντας ότι «ο πρόεδρός μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] έχει γίνει η φωνή της συνείδησης της ανθρωπότητας».

«Αυτοί που προσπαθούν να φιμώσουν αυτή τη δίκαιη φωνή, ειδικά οι διεθνείς σιωνιστικοί κύκλοι, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλου πανικού», έγραψε.

«Η ιστορία έχει τελειώσει με τον ίδιο τρόπο για όλους τους γενοκτόνους δράστες και τους υποστηρικτές τους».