Ήταν το ματς που περίμεναν να δουν όλοι οι φίλοι του τένις. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ραφαέλ Ναδάλ τέθηκαν αντιμέτωποι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τον Νόλε να επικρατεί 2-0 σετ και με τον κόσμο να αποθεώνει και τους δύο θρύλους του αθλήματος.

Αμφότεροι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το «αντίο» τους στα κορτ, όμως η κλάση τους δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ο Τζόκοβιτς ήταν σε καλύτερη κατάσταση και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-1, 6-4.

Ενδεικτική της εικόνας του αγώνα ήταν η εικόνα του σκορ μετά από μία ώρα παιχνιδιού. Ο Νόλε ήταν μπροστά με 6-1 και 4-0, όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε να πάρει τέσσερα games και να φέρει στα ίσα το δεύτερο σετ.

Από εκεί και μετά όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει τα επόμενα δύο games και να κλειδώσει την πρόκριση. Αυτή ήταν η 31η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος από την πλευρά του μετρά 29. Ο Ράφα θα συνεχίσει στο διπλό με τον Κάρλος Αλκαράθ με τους δυο τους να έχουν στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στην αντίπερα όχθη ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ντόμινικ Κέπφερ και τον Ματέο Αρνάλντι.