Δύσκολα έβγαιναν τα λόγια από το στόμα του Δημήτρη Μάρκου μετά τον αποκλεισμό του στον προκριματικό των 800μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας κολυμβητής ταξίδεψε με αξιώσεις στο Παρίσι, ως ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ, αλλά το πλάνο που εφάρμοσε δεν απέδωσε στην κούρσα και βρέθηκε αναπάντεχα εκτός προσωπικών στόχων.

Ο ίδιος δεν ήξερε τι ακριβώς να πει. «Τώρα έχω παγώσει λίγο, δεν έχω συναισθήματα, δεν μπορώ να σκεφτώ τι έχει γίνει» ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Μάρκος ψάχνοντας να κατανοήσει τους λόγους που ο χρόνος του δεν ήταν αυτός που περίμενε.

«Ξεκίνησα όπως έπρεπε. Δεν ξέρω γιατί δεν μου βγήκε. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσω πιο αργά για να έχω δυνάμεις στο τέλος» είπε ακόμα.

«Αυτό θα ξαναέκανα»

Ομολόγησε επίσης ότι «πήγα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Αυτό έπρεπε να κάνω για να προκριθώ στον τελικό, να ξεκινήσω το πρώτο 400άρι λίγο πιο γρήγορα. Δεν μου βγήκε, κουράστηκα πολύ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

«Τίποτα δεν θ’ άλλαζα» πάντως υποστήριξε, «αυτό θα ξαναέκανα». Απλώς «απ’ ό,τι φάνηκε δεν μπόρεσα ν’ ανταπεξέλθω. Σωματικά ήμουν πολύ καλά, η προετοιμασία πήγε όπως έπρεπε. Ίσως να είναι εγκεφαλικό το παιχνίδι και να το έχασα εκεί».

«Θα προσπαθήσω να κρατηθώ συγκεντρωμένος. Να σκεφτώ ότι έχω δουλέψει πολύ και ότι είμαι έτοιμος γι’ αυτήν τη διοργάνωση έτσι ώστε αύριο να μπω με άλλο mindset και να κάνουμε κάτι καλό με τη σκυτάλη» κατέληξε για την προσπάθεια της 4Χ200, πιστεύοντας ότι «έχει μεγάλη δυναμική αυτή η ομάδα, το θέμα είναι να κάνουμε αυτό που πρέπει, να μπούμε με τη νοοτροπία του νικητή».