Η κάμερα ακολούθησε για ώρα έναν Αμερικανό θεατή αμέσως μετά το τέλος της άτυχης πρεμιέρας της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φορούσε σκουφάκι πολίστα, φανέλα μπάσκετ, γυαλιά ηλίου (σε κλειστό χώρο) και το μόνο που πρόδιδε τη διαφορετικότητα του ήταν τα κοσμήματα που φορούσε – κοσμήματα που φορούν συνήθως οι ράπερ.

Το αποτέλεσμα μιας γρήγορης αναζήτησης έδειξε πως πρόκειται όντως για διάσημο εκπρόσωπο της μουσικής ονόματι Flavor Flav, ιδρυτικό μέλος του γκρουπ Public Enemy. Μάλλον θρύλος δηλαδή, όχι απλά διάσημος!

Ο 65χρονος Flavor Flav, πραγματικό όνομα Ουίλιαμ Τζόναθαν Ντρέιτον Τζούνιορ, είναι κανονικά διαπιστευμένος από την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή. Βλέπετε, εδώ και λίγους μήνες έχει αναλάβει τη χορηγία των εθνικών ομάδων πόλο των Ηνωμένων Πολιτειών σε άνδρες και γυναίκες.

View this post on Instagram

A post shared by USA Water Polo (@usawp)

Διαβάζοντας το μήνυμα της Μάγκι Στέφενς

Πριν από λίγους μήνες διάβασε ένα post της αρχηγού της γυναικείας ομάδας -και πιθανότατα της κορυφαίας παίκτριας στον κόσμο- Μάγκι Στέφενς που ζητούσε στήριξη στην προσπάθεια τους. Η γυναικεία ομάδα μετράει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά δεν προσελκύει το ίδιο ενδιαφέρον για παράδειγμα με την ομάδα κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πολλοί πιθανότατα δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι περισσότεροι αθλητές που πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται μια δεύτερη ή και τρίτη δουλειά για να μπορούν να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Ειδικά οι γυναικείες ομάδες και οι αθλήτριες σε ατομικά σπορ. Έχουμε στήριξη από δωρητές, την ομοσπονδία μας, την Ολυμπιακή επιτροπή, αλλά πάντα χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια», έγραψε η Στέφενς. Ούτε η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί πως θα απαντήσει ο Flavor Flav «θα χρησιμοποιήσω τις γνωριμίες μου και όλους τους πόρους που διαθέτω για να σας βοηθήσω περισσότερο. Αυτή είναι η υπόσχεση του Flavor Flav».

Όπερ και εγένετο, η εταιρεία του Flavor Flav «υιοθέτησε» τους πολίστες και τις πολίστριες για το ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι και στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028.

View this post on Instagram

A post shared by TOGETHXR (@togethxr)

Αν δε οι Αμερικανίδες κατακτήσουν το τέταρτο χρυσό τους μετάλλιο, τότε όχι μόνο θα κάνει δώρο σε καθεμιά μια κρουαζιέρα για όλες τις παίκτριες και τις οικογένειες τους, αλλά και ένα μεγάλο ρολόι σαν αυτό που έχει κρεμασμένο στο λαιμό του.

«Όλοι θέλουν να νιώσουν πως έχουν κάποιο στο πλευρό τους. Συγκεκριμένα αυτές τις αθλήτριες τις κάνει να νιώθουν πιο δυνατές. Τους δίνει περισσότερη ενέργεια να βγουν εκεί έξω και να κατακτήσουν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο. Έχω τυπωμένα τρία αστέρια πάνω στο σκουφάκι που φοράω, θέλω ένα τέταρτο», δήλωσε ο Flavor Flav σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους διαπιστευμένους εκπροσώπους των media στο Παρίσι!

Οι ράπερ στο Παρίσι

Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός ράπερ που κυκλοφορεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ο λαμπαδηδρόμος Snoop Dogg ανήκει στην ομάδα του NBC και ο Pharrell Williams πρόσθεσε την καλλιτεχνική πινελιά του στη λαμπαδηδρομία ως διευθυντής του δημιουργικού τμήματος του οίκου Louis Vuitton, ενός εκ των χορηγών της διοργάνωσης.

O Flavor Flav δεν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου που στηρίζει οικονομικά μια αθλητική ομάδα ή μεμονωμένα αθλητές. Από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Λάρι Έντερ και από τη Μούτσια Πράντα μέχρι τον Τζόρτζιο Αρμάνι, τα παραδείγματα είναι πολλά.

Απλά ίσως ο Flavor Flav είναι ο πρώτος ρομαντικός ανάμεσα τους, την πιθανότητα κέρδους ίσως τώρα την επεξεργάζεται στο μυαλό του.