Δίχως αμφιβολία το τελευταίο κομμάτι της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ήταν εντυπωσιακό. Το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας και η άνοδος του αερόστατου δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ήταν, άλλωστε, ένας φόρος τιμής στους αδελφούς Μονγκολφιέ, τους Γάλλους πρωτοπόρους του αερόστατου.

Από τότε που ο Τέντι Ρίνε και η Μαρί-Ζοσέ Περέκ άναψαν τον ιδιαίτερο αυτόν βωμό η Ολυμπιακή Φλόγα καίει κατά τη διάρκεια της νύχτας στον ουρανό του Παρισιού, ενώ την ημέρα προσγειώνεται για να μπορούν να την φωτογραφίσουν όσοι θέλουν. Σύμφωνα με την παράδοση η Ολυμπιακή Φλόγα πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Συμβαίνει όμως αυτό στο Παρίσι;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές το καζάνι μέσα στο οποίο υποτίθεται ότι καίει η φλόγα δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ηλεκτρικός συνδυασμός φωτός και υδρατμών που φαίνεται σαν φλόγα. Με τη βοήθεια της EDF, της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρισμού, το δαχτυλίδι χρησιμοποιεί 40 προβολείς LED που φωτίζουν ένα σύννεφο ομίχλης που δημιουργείται από 200 ακροφύσια υψηλής πίεσης.

«Ένας κορυφαίος συνεργάτης του Παρίσι 2024 μας βοήθησε με το καζάνι, προκειμένου να αποφύγουμε τη χρήση καυσίμων άνθρακα για να ανάψει η δάδα και το καζάνι κατά τη διάρκεια των Αγώνων», δήλωσε ο Τόνι Εστανγκέ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.