Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Δώρα Γκουντούρα συγκίνησε όλη την Ελλάδα – Έξαλλος ο προπονητής της

Πολύ δύσκολη η στιγμή για την Δώρα Γκουντούρα, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση της σπάθης και το όνειρο ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες έσβησε, σχεδόν ετσιθελικά.

Σ’ έναν οριακό αγώνα με τη Γαλλίδα Απιτί-Μπρουνέ η Ελληνίδα ξιφομάχος ήταν μέσα στη μάχη ως το τέλος της, αλλά το 15-13 την άφησε εκτός συνέχειας. Η ελληνική αποστολή είχε πολλά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, ιδίως στο φινάλε της συγκλονιστικής μάχης που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Τα κλάματα της Γκουντούρα

Η Γκουντούρα, εμφανώς συγκινημένη, δεν άντεξε και λύγισε μιλώντας για την προσπάθεια που κατέβαλε στη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν ως εδώ.

«Η αλήθεια είναι ότι η Γαλλίδα είναι πολύ καλή αθλήτρια, αλλά έχω ενστάσεις για κάποια χτυπήματα», ανέφερε αρχικά η 27χρονη ξιφομάχος. «Η διαιτησία είναι η δικαιολογία του αδύναμου» επεσήμανε ακολούθως, αλλά η ίδια συμπλήρωσε ότι ο αγώνας «θα μπορούσε να έχει πάει στο 14-14 και να κριθεί στον πόντο».

«Είναι συγκίνηση, δεν είναι στεναχώρια» δικαιολογήθηκε για κλάματα που έτρεξαν από τα μάτια της την ώρα που μιλούσε. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το ελληνικό κοινό, λέγοντας σε ανατριχιαστικό τόνο ότι «το μετάλλιο δεν βρίσκεται εδώ, βρίσκεται στην προπόνηση, εκεί που παλεύεις με θεούς και δαίμονες».

«Συνεχίζουμε, μόνο πιο δυνατούς μας κάνουν αυτές οι καταστάσεις», κατέληξε ο σπουδαία Δώρα Γκουντούρα.

Δελενίκας: «Αμαρτία να παίζουν με τον ιδρώτα των παιδιών»

Ο προπονητής της Θανάσης Δελενίκας ήταν πολύ πιο καυστικός για όσα προηγήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα με τη Γαλλίδα αντίπαλό της. «Αυτό που έγινε ήταν σκάνδαλο», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά μην μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό του.

«Τουλάχιστον έξι πόντοι ήταν υπέρ μας. Κερδίσαμε τη μια Γαλλίδα και έπρεπε να κερδίσει η άλλη. Ήταν μια ξεκάθαρη αδικία. Είναι αμαρτία να παίζουν με τον ιδρώτα των παιδιών» ανέφερε εκνευρισμένος.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει έξαλλος από τον αγωνιστικό χώρο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.