Στην Ελλάδα η πιο καθαρή παραλία σε όλο τον κόσμο – Πού είναι

Πεντακάθαρα ήρεμα και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και ολόλευκη χοντρή άμμος από λευκά πετρώματα συνθέτουν ένα σκηνικό παραδεισένιο.

Η πολυπόθητη άδεια ξεκινάει και το μυαλό ταξιδεύει ήδη, πριν καν πατήσεις το πόδι στο πλοίο, σε κάποια παραλία.

Για τους περισσότερους το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι έννοιες άρρηκτες συνδεδεμένες και η ηρεμία μπροστά στο γαλάζιο το ζητούμενο μετά από ένα δύσκολο χειμώνα. Απαραίτητο συστατικό τα κρυστάλλινα νερά και η Ελλάδα έχει αλήθεια πολλά τέτοια.

Με μήκος 13.676 χιλιομέτρων η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου.

«Τοπίο που κόβει την ανάσα»

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle αναζήτησε στο διαδίκτυο αξιολογήσεις ταξιδιωτών για παραλίες από όλο τον κόσμο.  Μέσα από 2,4 εκατομμύρια κριτικές το παραθαλάσσιο τμήμα που κοσμεί το βόρειο τμήμα της Κιμώλου βρέθηκε στην κορυφή με το 43,56% ν’  αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά».

Και δεν είναι τυχαίο.

Πεντακάθαρα ήρεμα και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και ολόλευκη χοντρή άμμος από λευκά πετρώματα συνθέτουν ένα σκηνικό παραδεισένιο.

«Το λευκό της άμμου και τα απίστευτα νερά της δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου» υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεύθυνη του δικτυακού τόπου, που ενημερώνει νέους, αλλά και πιο έμπειρους γονείς, για θέματα, που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, αλλά και τους ίδιους – mama Sou, Σωτηρία Γκαλαμέλου η οποία υπέκυψε στην γοητεία του νησιού και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κιμώλου.

Μια άλλη ελληνική παραλία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.