Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα βρίσκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Επτά μήνες από τότε που η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της , επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου , της μητέρας και του γαμπρού του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής, που αποτέλεσε και τη βάση για την ποινική έρευνα μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών. Οι ενδείξεις αυτές φέρονται να επιβεβαιώθηκαν και στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Κατά πληροφορίες φέρεται ότι η μητέρα του και ο γαμπρός του, διευκόλυναν τη δράση του Κ. Πολυχρονόπουλου καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, αγγίζει τα περίπου 600.000 ευρώ, χρήματα που πέρασαν, εν πολλοίς, μέσα από του τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας πάντως από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στην κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.

Η περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου οι τρεις κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία.