Νίκος Χαρδαλιάς: «Η μέριμνα για την κοινωνία είναι η βασικότερη επένδυση»

Με στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τη διάθεση σημαντικών κονδυλίων, προκειμένου να προωθηθούν δύο σημαντικά προγράμματα που αποσκοπούν στην ένταξη και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων.

Συνολικά, 22,8 εκατομμύρια ευρώ αναδιανεμήθηκαν για τη διάθεση 9.057 voucher σε 6.592 οικογένειες, με στόχο την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης. Παράλληλα, επιπλέον 2,3 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ενίσχυση 1.982 ατόμων, προκειμένου να ενταχθούν σε ανοικτές δομές και προγράμματα κοινωνικής επανένταξης, με στόχο την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε τη σημασία αυτών των επενδύσεων, αναφέροντας ότι η κοινωνική συνοχή και η προώθηση ίσων ευκαιριών είναι θεμελιώδεις αρχές της περιφερειακής πολιτικής. Το πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027, στο οποίο εντάχθηκαν οι ανωτέρω δράσεις, αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και την ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων στην κοινωνία.

Μέσω της πράξης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση», εξασφαλίζεται η παροχή θέσεων σε δομές φροντίδας για παιδιά ΑμεΑ προσχολικής ηλικίας, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα ανατίθεται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε., η οποία θα διαχειριστεί την εκτέλεση των δράσεων.

Παράλληλα, η πράξη «Συνέχιση λειτουργίας δράσεων/δομών για την ανάπτυξη υπηρεσιών αντιμετώπισης της εξάρτησης» θα υποστηρίξει τη λειτουργία ανοικτών δομών και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση και την κοινωνική επανένταξη ατόμων με εξαρτήσεις, όπως η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης και οι δομές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και η κινητή Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης και Υποστήριξης.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος της φιλοδοξίας της Περιφέρειας Αττικής να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και αποφεύγοντας τους αποκλεισμούς και τις εξαιρέσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.