Η υποστολή της «Γαλάζιας Σημαίας» από τρεις παραλίες της Νάξου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στα social media.

Ο Δήμος Νάξου ξεκίνησε τη διαδικασία του διαγωνισμού από τον Δεκέμβριο, με στόχο την έγκαιρη εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες. Παρά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου τον Μάρτιο, προσφυγές και νομικές ενστάσεις καθυστέρησαν την υλοποίηση του έργου. Αιτήματα του Δήμου για επίσπευση της εξέτασης των προσφυγών απορρίφθηκαν, παρατείνοντας τη διαδικασία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η αντιπολίτευση επικρίνει τη δημοτική αρχή για την αδυναμία της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη διαδικασία, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λουομένων και τη φήμη του νησιού. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός υποστηρίζει με ανάρτηση του ότι “ο Δήμος μας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου έγκαιρα να εγκατασταθούν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες μας. Η μη εγκατάσταση των ναυαγοσωστών δεν ήταν υπαιτιότητα του Δήμου, γι αυτό άλλωστε ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με πρόστιμα”.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες της Νάξου δικαιολογημένα ανησυχούν για την έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η καθυστέρηση αυτή πλήττει την εικόνα του νησιού και απαιτεί άμεση επίλυση. Η δημοτική αρχή οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και διαφάνεια, διασφαλίζοντας την ασφάλεια στις παραλίες και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επισκεπτών.