Εξιτήριο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο πήρε, σύμφωνα με το cretalive.gr, το απόγευμα της Δευτέρας ο Ελληνοκαναδός, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, μετά από διασκέδαση με την οικογένειά του σε μπαρ της οδού Μιλάτου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα στην γνάθο, στη ρινική και στη μετωπιαία κοιλότητα.

Όσον αφορά την κατάσταση του ματιού του, οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι πως παραμένει ένα μικρό πρόβλημα στην κίνησή του, η οποία εκτιμάται να επανέρχεται σε 2 με 3 μήνες στην πλήρη και κανονική λειτουργία του.

Ο 49χρονος αναμένεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επανεξέταση της κατάστασής του.

Πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα με την οικογένειά του, από το μπαρ, θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε καταλάθος το τσιγάρο του στο χέρι του Ελληνοκαναδού. Ο νεαρός κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα, φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και λέει στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε. Οι δύο άντρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν ορισμένες κουβέντες έως ότου μπαίνει στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών.

Από ‘κει και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές.

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.

Υπέστη σοβαρά τραύματα

Μετά το επεισόδιο, ο 49χρονος νοσηλεύτηκε με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα στην γνάθο. 

Αναγκαίες κρίθηκαν χειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας του.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων που του επέφεραν ακόμη και με καρέκλα, είναι το γεγονός ότι έχει σπάσει το κρανίο του 49χρονου σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν 40 μεταλλικά εξαρτήματα, ενώ του έγιναν 60 ράμματα στο κεφάλι.

Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τέσσερις δράστες. Πρόκειται για έναν 32χρονο από το Γάζι του δήμου Μαλεβιζίου και έναν 31χρονο από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, οι οποίοι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δε συνελήφθησαν.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης, στα οποία επιδείχθηκαν φωτογραφίες από τις αστυνομικές Αρχές.