Κορωνοϊός: Πόσο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη FLiRT

Σε έξαρση ο κορωνοϊός - Αυξήθηκε ο αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων - Σε τι διαφέρει η μετάλλαξη FLiRT σε σχέση με τις παλιότερες.

Νωρίτερα από το περσινό καλοκαίρι ήρθε η έξαρση του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 700. Ο αριθμός των νεκρών και διασωληνωμένων έχει αυξηθεί και η μετάλλαξη FLiRT φαίνεται να διαφέρει από τις προηγούμενες.

«Καλό είναι όσοι φύγουν για διακοπές, να πάνε να κάνουν ένα τεστ και όταν γυρίσουν, πάλι. Είναι αρκετά τα κρούσματα, έχουν φτάσει τα 700+. Έχουμε ξεφύγει τελείως από τα εμβόλια, δε νομίζω ότι κάνει κανείς εμβόλια» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στο MEGA.

«Αυτήν την στιγμή ετοιμάζεται ο κόσμος, φτιάχνει τις βαλίτσες του και καλά κάνει και πάει διακοπές. Πηγαίνοντας στις διακοπές που πρέπει να περάσει ωραία, να προσέξουν λίγο και οι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα, όπου υπάρχει συνωστισμός να βάζουν μάσκα» πρόσθεσε.

«Το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο εδώ και μέρες. Ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών, που σημαίνει πως πολλές οι επιπλοκές, διασωληνώθηκαν και χάθηκε κόσμος» συμπλήρωσε

Η μετάλλαξη FLiRT

Όπως λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες και είναι αυτές που θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

«Το στέλεχος FLiRT μπορεί να είναι μεταδοτικό πολύ, αλλά η κλινική εικόνα του αρρώστου είναι ήπια. Κάνεις πυρετό, έχεις αδυναμία, καταβολή κλπ. αλλά σε 2 – 3 μέρες αρχίζεις και επανέρχεσαι σταδιακά. Δεν έχουμε τις εικόνες εκείνες τις παλιές» είπε.

Όσο για το τι θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα; «Προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι ωραία, θα δούμε τι θα γίνει».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.