ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιστρέψει ο Πολάκης στην ΚΟ; Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Πώς αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις πιέσεις για πλήρη αποπομπή του Παύλου Πολάκη και τα σενάρια επανένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του.

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, περιλάμβανε το ξεκίνημα της Δευτέρας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπόφευκτο ήταν, μετά την εισήγησή της κ. Κεχαγιά, ο διάλογος με τους δημοσιογράφους να έχει στον πυρήνα του τον Παύλο Πολάκη, την πρόσφατη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα και το μέλλον της σχέσης του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξεπλάγην ως ένα βαθμό από την εκδοχή πως ο «εξοστρακισμός» του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή θα αρθεί λίαν συντόμως. «Ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μερικές ημέρες πριν, την προηγούμενη Πέμπτη. Δεν μπορώ να κατανοήσω από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες και αυτά τα σενάρια», σχολίασε σχετικώς διευκρινίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Διάθεση πάντως να παραπεμφθεί ο Σφακιανός πολιτικός στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ιδίως από τη στιγμή που διαγράφηκε απλώς, όπως επεσήμανε η κ. Κεχαγιά, «για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς κι όσα είδαμε να τεκταίνονται μέσα σου χώρους μιας επιτροπής του Κοινοβουλίου». Ούτως ή άλλως ο Στ. Κασσελάκης, πέραν του «τον αγαπώ» που είχε πει προ ημερών, φρόντισε να εξάρει την «αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία» του Παύλο Πολάκη, κάτι που για τον πρόεδρο της παράταξης «είναι αδιαπραγμάτευτο».

«Δεν έχει υπάρξει επίσημο αίτημα»

Επίσης η κ. Κεχαγιά αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί «μισής διαγραφής» που επικαλούνται στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θεωρώντας πως θα έπρεπε να υποστεί επιπλέον κυρώσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο αίτημα προς την επιτροπή δεοντολογίας», τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να μην αναπαράγεται η εσωστρέφεια».

Παράλληλα δε προέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία να ασχολείται μετά του οίκου της, όπως επίσης και «με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας που παραπαίει».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να σωπαίνει εκκωφαντικά»

Ήταν αυτή μια συνέχεια των όσων είχε επισημαίνει στην εισήγησή της προς τους πολιτικούς συντάκτες.

Μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, λέγοντας ότι «εμπεριέχει σειρά απαράδεκτων διατάξεων με αποκορύφωμα αυτήν περί rebate στις εταιρείες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Παράλληλα είχε σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να σωπαίνει εκκωφαντικά».

Κατά την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα δεν αφήνουν κανένα ίχνος αμφιβολίας για τον ύποπτο, σκοτεινό και κυρίως πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε το σύστημα Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Είναι κι αυτό ακόμη μία σύμπτωση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ώρα που γνωρίζουμε το ρόλο που είχε ο πρωθυπουργικός ανιψιός στο Μαξίμου κι ενώ από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να πάρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του;» αναρωτήθηκε η κ. Κεχαγιά, επιμένοντας να μιλά για «αντιδημοκρατική εκτροπή».

Καταδίκη επίθεσης σε Γκολάν, απαντήσεις σε Τουρκία 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε επίσης την πολύνεκρη επίθεση κατά αμάχων στα υψίπεδα του Γκολάν, εκφράζοντας «την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή».

Όπως τέλος απαίτησε «ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση άμεσα» έτσι ώστε «να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες συνέπειες τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.