Η Παγώνα Λαψάτη, δημοσιογράφος στα περιοδικά της Μore Μedia, εξηγεί στον Γιάννη Θ. Διαμαντή πως συνδέεται ο κλάδος της φιλοξενίας με την σπατάλη τροφίμων και ποιες πρακτικές υιοθετούνται για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας του τουρισμού.
Μεταξύ άλλων στο επεισόδιο του podcast με τίτλο «Πώς οι τουρίστες επιβαρύνουν τον πλανήτη τρώγοντας και πίνοντας»
» θα ακούσετε:
00:40 Γιατί η σπατάλη τροφίμων απασχολεί τις ξενοδοχειακές μονάδες
1:30 Πόσο φαγητό πετάμε ετησίως
3:40 Τα μέτρα που λαμβάνονται για την πάταξη της σπατάλης τροφίμων
5:00 Τι ευθύνες έχουμε ως καταναλωτές
6:30 Γιατί καταναλώνουμε περισσότερο νερό ως επισκέπτες σε ένα ξενοδοχείο
7:30 Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία στην τουριστική βιομηχανία
9:10 Πώς η ενέργεια hotel kitchen του WWF μείωσε την σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα
Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια.