Γευστικό και παραδοσιακό πατελόριζο

Ο Σπύρος Καλοδίκης, μάγειρας και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Mandi’s στη Λάκκα των Παξών, μας ετοιμάζει ένα εύκολο, νόστιμο και παραδοσιακό φαγητό των Παξών. Ιδιαίτερη συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμα της θάλασσας.

Σπύρος Καλοδίκης
Γευστικό και παραδοσιακό πατελόριζο

Ο Σπύρος Καλοδίκης, μάγειρας και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Mandi’s στη Λάκκα των Παξών, μας ετοιμάζει ένα εύκολο, νόστιμο και παραδοσιακό φαγητό των Παξών. Ιδιαίτερη συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμα της θάλασσας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  300 γρ. πάτελες (πεταλίδες)
  •  1 κούπα ρύζι για πιλάφι
  •  1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  •  1 αγγούρι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  •  Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  •  Χυμό από 2 λεμόνια
  •  Ε.π. ελαιόλαδο σε μισή ποσότητα από αυτήν του χυμού
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τις πεταλίδες σε λίγο καυτό νερό μέχρι να ξεκολλήσει το κέλυφος από τη σάρκα τους.

  2. Ξεπλένουμε και σουρώνουμε καλά. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι.

  3. Όταν είναι έτοιμο, το ξεπλένουμε για να μείνει σπυρωτό και το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  5. Σερβίρουμε το πατελόριζο κρύο και το απολαμβάνουμε ως ουζομεζέ.

Μικρά Μυστικά

Αντί για άνηθο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο για διαφορετική γεύση.

myavis.gr