Πολλοί αναρωτιούνται για την χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων και την σχέση τους με την πραγματική, καθημερινή ζωή και οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι οι χρήσεις τους είναι πολλαπλές αν και θα πρέπει να είναι απολύτως εξοικειωμένος με τα χρηματοοικονομικά για να μπορέσει να επωφεληθεί από τις χάρες τους με δεδομένες τις ακραίες διακυμάνσεις τους.

Όπως και να έχει με το κάπως σκοτεινό σύμπαν των ψηφιακών νομισμάτων είναι πλέον γεγονός, και για την Ευρώπη, ότι όσοι το επιθυμούν και φυσικά έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, μπορούν, πλέον, να αγοράσουν την καινούρια τους Ferrari (και) σε κρυπτονόμισμα.

Η πιλοτική εφαρμογή δυνατότητας απόκτησης μιας Ferrari σε κρυπτονομίσματα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 από τις ΗΠΑ και πλέον επεκτείνεται και στην Ευρώπη, χωρίς προς το παρόν η ιταλική φίρμα να έχει διευκρινίσει ποιες αντιπροσωπείες της στη γηραιά ήπειρο θα κάνουν δεκτά τα κρυπτονομίσματα καθώς και ποια κρυπτονομίσματα θα είναι αποδεκτά ως μέσο συναλλαγής.

Στις ΗΠΑ πάντως όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη δυνατότητα για την αγορά της καινούριας τους Ferrari, μπορούν να χρησιμοποιήσουν Bitcoin και Ethereum, τα οποία βάσει των τρεχουσών ισοτιμιών τους ισοδυναμούν 1Bitcoin /61.162 ευρώ και 1Ethereum/3.158 ευρώ χωρίς να σημαίνει ότι τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχουν την ίδια ισοτιμία καθώς τα κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε τεράστιες διακυμάνσεις εν ριπή οφθαλμού.

Για παράδειγμα με βάση τα παραπάνω, ο δυνητικός αγοραστής μιας 296 GTB η οποία ξεκινά στην ευρωπαϊκή αγορά από τα 289.830 ευρώ θα χρειαστεί 4,73 Bitcoins ή 90,99 Ethereum. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στις ΗΠΑ που προηγήθηκαν, δεν υφίστανται επιπλέον χρεώσεις εφόσον η συναλλαγή πραγματοποιηθεί σε κρυπτονόμισμα με την Bitpay να αναλαμβάνει την ασφάλεια των επίμαχων συναλλαγών, την μετατροπή των κρυπτονομισμάτων αλλά και την εξακρίβωση της προέλευσης των κεφαλαίων σε κρυπτονόμισμα.