Το Σάββατο σήκωναν αυτοκίνητα στους δρόμους του Παρισιού και την Κυριακή το βράδυ έφταναν σε νταμπλ σκορ απέναντι στη Ρουμανία.

Οι αργυροί ολυμπιονίκες του Τόκιο πραγματοποίησαν μια ιδανική πρεμιέρα στον όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων και χάρη στο νικηφόρο 14-7 επί της Ρουμανίας επιβεβαίωσαν τη διαφορά δυναμικότητας.

Οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου δούλεψαν καλά σε άμυνα κι επίθεση, χτίζοντας από νωρίς τις προϋποθέσεις για μια άνετη επικράτηση. Ο αντίπαλος δεν ήταν ο πλέον ο ανταγωνιστικός, αλλά το γεγονός και μόνο πως η πιο συνεπής εθνική όλων των σπορ αντιμετώπισε το παιχνίδι με σοβαρότητα, συγκέντρωση και όρεξη την κράτησε μακριά από προβλήματα.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής πόλο στον δρόμο για την πρόκριση στα νοκ άουτ είναι το Μαυροβούνιο (30/7), που ηττήθηκε 11-8 από την Κροατία.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-5, 1-2, 1-3.

Ρουμανία: Τιτς, Ιουντεάν 1, Λουτέσκου, Φουλέα 1, Νεάμτου 2, Πριοτεάσε 1, Τέπελους, Οάντα, Γκολοντροβότσι, Γκεοργκέσκου 2, Ολτεάν, Βάντσικ, Ντραγκούσιν

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος