Ότι είναι γίγαντες, εκτός από αργυροί Ολυμπιονίκες, δεν σηκώνει αμφιβολία. Εντός κι εκτός πισίνας. Το Βήμα είχε την τύχη να τους ζήσει για μια ολόκληρη ημέρα. Άρα το γεγονός πως οι διεθνείς πολίστες επιστράτευσαν τις υπερφυσικές δυνάμεις τους για να μετακινήσουν κάμποσα αυτοκίνητα που εμπόδιζαν τη διέλευση του λεωφορείου της εθνικής ομάδας θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτονόητο.

Στη Γαλλία βέβαια το ξεχωριστό αυτό στιγμιότυπο έγιναν αμέσως viral. Δεν είχαν δει άλλη φορά οι κάτοικοι των προαστίων του Παρισιού αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων να κατεβαίνουν από το όχημα που επέβαιναν για να ελευθερώσουν τον δρόμο από τα παρκαρισμένα ΙΧ και να συνεχίσουν, χωρίς εμπόδια, την υπόλοιπη διαδρομή τους.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (27/7), όταν οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου επέστρεφαν στο ολυμπιακό χωριό από την τελευταία προπόνησή τους πριν από την πρεμιέρα της Κυριακής κόντρα στη Ρουμανία. Κάποια στιγμή το πούλμαν αναγκάστηκε να τραβήξει χειρόφρενο διότι δεν είχε χώρο να περάσει από μια στενή οδό εξαιτίας των όσων είχαν σταθμεύσει στην άκρη.

Ήταν τότε που, μεταξύ άλλων, οι Τζωρτζάτος, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Σκουμπάκης, Αργυρόπουλος, Βλαχόπουλος και Γενηδουνιάς έβαλαν ένα χεράκι. Μαζί τους και κάποιοι περαστικοί. Οι περισσότεροι βέβαια τους κατέγραφαν με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα διάφορα βίντεο και φωτογραφίες να κυκλοφορήσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του france24, η αποστολή «απεγκλωβισμού» της ελληνικής αποστολής στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας διήρκησε μισή ώρα. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι Έλληνες διεθνείς μετακίνησαν αρκετά οχήματα υπό την ενθάρρυνση των κατοίκων της περιοχής. Αφότου δε ολοκλήρωσαν το έργο τους προσκλήθηκαν από κατοίκους προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα μπάνια και να ξεπλυθούν.

Η αναχώρηση του ακινητοποιημένου λεωφορείου έγινε, φυσικά, εν μέσω αποθέωσης. Οι Έλληνες πολίστες είχαν ήδη αυξήσει τους φανς τους στο Παρίσι.