Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άργησε, αλλά προκρίθηκε

Ζορίστηκε για δύο σετ, χάνοντας το ένα, παρόλα αυτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Βέλγο Μπεργκς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε λίγο από το πρόγραμμά του, μετά την αναβολή της πρεμιέρας του στο μονό ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων, κι αυτό του κόστισε σε ρυθμό. Τουλάχιστον όμως βρήκε σταδιακά τον εαυτό του και νικώντας 2-1 σετ τον Ζιζού Μπεργκς πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αν και νο87 στον κόσμο ο Βέλγος τενίστας έγινε «πονοκέφαλος» για τον Έλληνα πρωταθλητή στα πρώτα δύο σετ. Τουλάχιστον ο Τσιτσιπάς πρόλαβε να επικρατήσει 7-6 στο πρώτο και να αποκτήσει το προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Μπεργκς αντέδρασε, έπαιξε ακόμη καλύτερα στο δεύτερο κι επιβλήθηκε 6-1 φέρνοντας σε θέση άμυνας τον Τσιτσιπά. Παράλληλα όμως τον έκανε να καταλάβει πως οφείλει να είναι πολύ πιο αποφασιστικός στα χτυπήματά του και συγκεντρωμένος συνολικά για να ξεπεράσει το πρώτο αυτό εμπόδιο.

Το 6-1 στο τρίτο σετ και η επικράτηση στη χωμάτινη επιφάνεια του «Simonne-Mathieu» ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει πως ο κάτοχος έντεκα ATP τίτλων είναι πολύ ανώτερος από έναν 25χρονο τενίστα με ισχυρό κίνητρο, αλλά χωρίς ανάλογες διακρίσεις και περγαμηνές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.