Ολυμπιακοί Αγώνες: Μολύνθηκε ο Σηκουάνας, αναβλήθηκαν προπονήσεις

Τα νερά του κρίθηκαν ακατάλληλα για να κάνουν προπόνηση οι αθλητές της κολύμβησης στο τρίαθλο.

Η πρώτη προπόνηση των αθλητών του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναβλήθηκε σήμερα Κυριακή 28/7 λόγω της ρύπανσης του ποταμού Σηκουάνα.

Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου μόλυναν τα νερά του ποταμού, εκεί όπου θα διεξαχθεί τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων το τρίαθλο, πριν την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Σηκουάνας, σύμφωνα με το France 24, σε δοκιμές που έγιναν στα μέσα Ιουλίου, κρίθηκε καθαρός για κολύμβηση, αλλά υπήρχαν αμφιβολίες για το αν τα νερά θα ήταν κατάλληλα για αγώνες.

«Το Παρίσι 2024 και το Παγκόσμιο Τρίαθλο επαναλαμβάνουν ότι προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών. Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στον Σηκουάνα έδειξαν ότι τα επίπεδα ποιότητας νερού δεν δίνουνεπαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή της διοργάνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το plan B

Οι διοργανωτές επέρριψαν την ευθύνη στις βροχές των τελευταίων ημερών και δήλωσαν ότι είναι «βέβαιοι» ότι η ποιότητα του νερού θα βελτιωθεί αρκετά πριν από την έναρξη του αγώνα τριάθλου στις 30 Ιουλίου.

Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ανεπεξέργαστα λύματα μπορεί να παρασυρθούν στον ποταμό. Εάν η ποιότητα είναι κάτω από τα πρότυπα, ένα «σχέδιο Β» περιλαμβάνει την αναβολή των αγώνων για λίγες ημέρες ή τη μεταφορά της μαραθώνιας κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne, στον ποταμό Marne ανατολικά του Παρισιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.