Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Νάταλι Μοελάουζεν κάρφωσε τον καρκίνο πριν μπει στο χειρουργείο

Η Βραζιλιάνα πρωταθλήτρια ξιφασκίας μπαίνει στο χειρουργείο ώρες μετά την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το νοσοκομείο στην πίστα του Grand Palais και μετέπειτα στο χειρουργείο μέσα σε λίγα 24ωρα. Αυτή τη διαδρομή επέλεξε για τον εαυτό της -και την υγεία της- η 38χρονη πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του επέ, Νάταλι Μοελάουζεν. Έδειξε μεγάλο κουράγιο θα προσθέταμε εμείς προκειμένου να μην απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιταλίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας που αγωνίζεται με τα χρώματα της Βραζιλίας τα τελευταία δέκα χρόνια θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στη σπονδυλική στήλη τη Δευτέρα (29/7) στο Παρίσι.

Η διάγνωση είχε γίνει τον προηγούμενο Φεβρουάριο και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού που την παρακολούθησε, συνέχισε κανονικά την προετοιμασία της.

Είχε αφόρητους πόνους, τα πόδια της έτρεμαν

Τις προηγούμενες μέρες η Μοελάουζεν είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από πόνους στην πλάτη. Πήρε εξιτήριο, έσφιξε τα δόντια και το βράδυ του Σαββάτου «πάτησε» στην πίστα του Grand Palais για να αντιμετωπίσει τη νεότερη αθλήτρια του τουρνουά, την 16χρονη Ρουιέν Σιάο για τους «32» του επέ γυναικών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Μοελάουζεν ένιωσε αδιαθεσία, στην τηλεοπτική κάλυψη φάνηκε ξεκάθαρα πως έτρεμαν τα πόδια της. Μετά από μια σύντομη διακοπή, ο αγώνας συνεχίστηκε και η Μοελάουζεν ηττήθηκε από τη νεαρή αντίπαλο της (15-11). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Μοελάουζεν με πολλές διακρίσεις στο παλμαρέ της δεν κατέκτησε μετάλλιο στο Παρίσι, αλλά είναι ήδη μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης για την «τρέλα» και το σθένος της. Είναι αδιανότητο για όλους εμάς να καταλάβουμε τι σημαίνει για αυτούς τους αθλητές η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.