ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές: Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για την εκτροπή

Όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μετά το νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βήματος για τις υποκλοπές.

Τελικώς 28 ήταν τα πρόσωπα των οποίων τα τηλέφωνα είχαν παγιδευτεί και επιμολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό Predator την ίδια στιγμή που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής που κατείχαν και κυβερνητικά αξιώματα, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και δημόσιων οργανισμών, έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό που χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις με οικονομικό πρόσημο, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες.

Το νούμερο, όπως αποκαλύπτει το Βήμα, προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την περίφημη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Με αφορμή το λεπτομερές ρεπορτάζ του Βήματος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε πως «κανένα ίχνος αμφιβολίας για τον σκοτεινό ρόλο που είχε το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν αφήνουν οι τελευταίες αποκαλύψεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο χρόνια αφότου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των υποκλοπών».

Επικαλούμενη μάλιστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η κα. Κεχαγιά επεσήμανε ότι «λειτουργούσε ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με σημείο αναφοράς το Μαξίμου αφού ένας στους τρεις στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, γεγονός που αποδεικνύεται από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Αφού προέβη σε αναφορά των προφίλ όσων παρακολουθούνταν κι αποτελούσαν «διπλούς στόχους», η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε ότι αφενός μεν «η κυβέρνηση είναι υπόλογη» αφετέρου δε «ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ θα λογοδοτήσει γι’ αυτήν την αντιδημοκρατική εκτροπή».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.