Παύλος Πολάκης: Γιατί δεν τον διαγράφουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη κοστολογούν τα θετικά και αρνητικά μιας διαγραφής του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου είναι αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Οι συνεργάτες του κοστολογούν τα θετικά και αρνητικά μιας τέτοιας κίνησης, ενώ κάποιοι ήδη τάσσονται υπέρ των ριζικών λύσεων. Όπως οι «87» του κλίματος Τσίπρα, οι οποίοι θεωρούν ότι «μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ από δω και στο εξής είναι ο εκφυλισμός και η γελοιοποίηση».

Όπως θυμίζουν μάλιστα ο Πολάκης «δεν είναι ένα απλό μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων», αλλά είναι μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του κόμματος. Σύμφωνα με την άποψή τους «η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα δε μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής» αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί», έλεγαν και σε κάθε περίπτωση πιστεύουν ότι «αν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνσή του από τα ηγετικά όργανα και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, τότε θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στη κοινή γνώμη». Και προτρέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη: «Πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό».

Η εικόνα που έχω, λέει ο Βηματοδότης, είναι ότι στο επιτελείο Κασσελάκη το σκέφτονται πάρα πολύ και μάλιστα ήδη κάποιοι αντιτείνουν το προηγούμενο Αυγενάκη που διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ, όχι όμως και από το κόμμα, με αφορμή την χειροδικία κατά υπαλλήλου του «Ελ. Βενιζέλος».

Δεν ξέρω αν είναι μια απόπειρα συμψηφισμού προκειμένου να προετοιμαστεί επικοινωνιακά το έδαφος για την μη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του, αλλά το σίγουρο είναι ότι και διαγραμμένος ο κ. Πολάκης θα συνεχίσει να προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον κ. Κασσελάκη ο οποίος του οφείλει στην πραγματικότητα την ανάδειξή του στην κομματική ηγεσία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.