Την τελευταία ανασκόπηση του Ιουλίου έκανε, με ανάρτηση στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που παρακολούθησε από κοντά στο Παρίσι, έκανε λόγο για μια προσπάθεια φιλότιμη, έδωσε όμως το χρυσό στην Ελλάδα για την Τελετή Έναρξης το 2004.

«Βρέθηκα προχθές στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ήταν μια προσπάθεια φιλόδοξη και εντυπωσιακή, όπου οι διοργανωτές προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό» είπε.

«Όμως» συνέχισε «αυτό που νιώθω και οφείλω να πω, και ως παρατηρητής αλλά και ως εκπρόσωπος της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 παραμένει κάτοχος του χρυσού. Όχι μόνο για την αισθητική της. Αλλά πρωτίστως γιατί λειτούργησε ως θεματοφύλακας της ιδέας του Ολυμπισμού και των αγώνων. Να ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή!».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανασκόπησή του, μεταξύ άλλων στη λήξη της έντασης μεταξύ των γιατρών και του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη για τη στελέχωση νοσοκομείων που υπάρχουν ελλείψεις.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να καλυφθούν όλα τα κενά των εφημεριών που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν, κυρίως στην ειδικότητα των παθολόγων, σε μεμονωμένες περιοχές και νοσοκομεία της χώρας μας προσωρινά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα» επισήμανε .

Και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που ανταποκρίθηκε και ο ιατρικός κόσμος της Κω, που ως το νησί του Ιπποκράτη, έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα βοηθώντα

«Είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί»

Αναφερόμενος στην 50η επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας υπογράμμισε ότι σήμερα η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει παλιές εκκρεμότητες και νέου τύπου προκλήσεις σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, «ώστε η πατρίδα μας να συγκλίνει γρήγορα με τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης στους μισθούς, τους θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους, ειδικά στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας […] μας θύμισε (σ.σ. η επέτειος) τι μπορούμε να πετύχουμε με πολιτική σταθερότητα και ενότητα, με οικονομική ανάπτυξη και ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

«Στον αγώνα για την πρόοδο της χώρας και την ευημερία της κοινωνίας, οι πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να είμαστε χρήσιμες και γόνιμες, προφανώς όχι συμφωνώντας σε όλα, αλλά να θυμόμαστε ότι είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί. Μόνο έτσι στεριώνει η Δημοκρατία και πάει μπροστά ο τόπος».

Η ανάρτηση