Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν αγωνιά πια στο Παρίσι. Γνωρίζει, με τη βούλα πλέον, ότι θα είναι μεταξύ των οκτώ αθλητών που θα διεκδικούν τα τρία ολυμπιακά μετάλλια στον τελικό των κρίκων της ενόργανης γυμναστικής.

Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» είχε βαθμολογηθεί με 14.800 για την εκτέλεση του προγράμματος του στον προκριματικό, παρόντος του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, και περίμενε το φινάλε της διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, για να ενημερωθεί αν θα συνεχίσει.

Εν τέλει ο Πετρούνιας μπήκε στην τελική οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων με την έκτη καλύτερη επίδοση.

Τι θα τον διαφοροποιήσει στη μάχη της 4ης Αυγούστου; Μα η προσγείωση που θα έχει ολοκληρώνοντας το ούτως ή άλλως απαιτητικό πρόγραμμά του. Όπως ανέφερε άλλωστε «αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 – 15.300. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε». Ο ίδιος ξέρει τον εαυτό του και ποιο το επίπεδό του, ουδείς χρειάζεται να πει κάτι παραπάνω.

Την έκπληξη στα τρία προκριματικά γκρουπ έκανε ο Βέλγος Κουίλ με 14.900 βαθμούς (τέταρτος). Κατά τ’ άλλα, τα υπόλοιπα φαβορί είναι παρόντα. Οι δύο Κινέζοι πέρασαν με τις ανώτερες βαθμολογίες και οι μόνοι που υπερέβησαν τους 15.000. Τρίτος ο Γάλλος Αϊτ Σαΐντ, μπροστά από τον Τούρκο Ασίλ και φυσικά τον Λευτέρη Πετρούνια.