Ολυμπιακοί, Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Με το αριστερό η εθνική πόλο γυναικών

Χωρίς γκολ στα πρώτα 14 λεπτά η Ελλάδα, συμβιβάστηκε με τη μοίρα της στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008. Άρα η παρουσία της και μόνο στο Παρίσι συνιστά επιτυχία.

Βεβαίως το 15-6 από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα των ομίλων του τουρνουά δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Κυρίως ήταν προβληματική η συνολική εμφάνιση των διεθνών που δεν κατάφεραν να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι σ’ ένα ισχυρό σύνολο.

Ίσως το άγχος, ίσως η δυναμική του αντιπάλου να επέδρασαν αρνητικά και να χάλασαν τη συνολική εικόνα. Το 3-0 στο φινάλε της πρώτης περιόδου έβαλε έξτρα πίεση στις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, που δεν βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις στην παίκτρια παραπάνω, με συνέπεια το 7-0 μετά από 14 λεπτά στην πισίνα.

Έκτοτε το παιχνίδι απέκτησε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς περίπτωση επιστροφής από το -7 δεν υπήρχε στο δεύτερο μισό.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική είναι η Ισπανία. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (31/7) στις 21:05.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-6, 2-3, 2-3

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Πλευρίτου Β. 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΗΠΑ: Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρεντίς 2, Φατάλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νέουσουλ, Ρέμερ 1, Τζίλχριστ 1, Άουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λόγκαν

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.