Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008. Άρα η παρουσία της και μόνο στο Παρίσι συνιστά επιτυχία.

Βεβαίως το 15-6 από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα των ομίλων του τουρνουά δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Κυρίως ήταν προβληματική η συνολική εμφάνιση των διεθνών που δεν κατάφεραν να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι σ’ ένα ισχυρό σύνολο.

Ίσως το άγχος, ίσως η δυναμική του αντιπάλου να επέδρασαν αρνητικά και να χάλασαν τη συνολική εικόνα. Το 3-0 στο φινάλε της πρώτης περιόδου έβαλε έξτρα πίεση στις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, που δεν βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις στην παίκτρια παραπάνω, με συνέπεια το 7-0 μετά από 14 λεπτά στην πισίνα.

Έκτοτε το παιχνίδι απέκτησε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς περίπτωση επιστροφής από το -7 δεν υπήρχε στο δεύτερο μισό.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική είναι η Ισπανία. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (31/7) στις 21:05.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-6, 2-3, 2-3

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Πλευρίτου Β. 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΗΠΑ: Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρεντίς 2, Φατάλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νέουσουλ, Ρέμερ 1, Τζίλχριστ 1, Άουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λόγκαν