Καλό ξεκίνημα για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο να τερματίζει δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά του σκιφ ανδρών στην κωπηλασία.

Ο Ντούσκος ήρθε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Τόμας Μάκιντος από τη Νέα Ζηλανδία (6:55,92).

Ο 27χρονος Έλληνας, που απέφυγε τελικά το ρεπεσάζ πριν τις τρεις τελικές φάσεις, διένυσε την απόσταση σε χρόνο 7:01:79, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η δυνατή βροχόπτωση που πέφτει από χθες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

«Ελπίζουμε να σηκώσει περισσότερο κύμα»

«Ξέρουμε ότι ο εγώ και ο Νεοζηλανδός είμαστε στην κορυφή. Ξέρω ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και κοντραριστήκαμε. Πάμε βήμα βήμα, θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στα ημιτελικά και από εκεί και έπειτα στον τελικό και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο» δήλωσε.

«Προσπάθησα να κάνω μία καλή εκκίνηση και να κρατηθώ δίπλα του (Νεοζηλανδού Μάκιντος). Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μέχρι τα 1000 μέτρα κοντά. Στόχος να περνάμε στην επόμενη φάση. Αν περάσουμε τα ημιτελικά, στον τελικό όλα είναι ανοικτά» πρόσθεσε.

Για το αν είχε άγχος είπε: «Σίγουρα είχα ένα άγχος γιατί κάνεις καθημερινά προπόνηση για τα επόμενα τρία χρόνια γιατί πρέπει να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ενώ το μυαλό μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα για επτά λεπτά, το σώμα μπορεί να μην μπορεί. Επειδή ο Νεοζηλανδός είναι δύο μέτρα θέλουμε να έχουμε περισσότερο κυματισμό. Μπορούμε να τους χτυπήσουμε εκεί, είναι το δυνατό μας σημείο, γιατί είμαστε καλύτεροι τεχνικά. Ελπίζουμε να σηκώσει περισσότερο κύμα. Κάνω πάντα το καλυτερό που μπορώ για την Ελλάδα».