Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου μεταλλίου του σε Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε σήμερα ο Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Μπορεί στην έξοδό του να αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω αλλά η συνολική εκτέλεση του προγράμματος ήταν καλή ώστε να του δώσει 14.800 βαθμούς και να τον ανεβάσουν στην πρώτη θέση. Ακόμα βέβαια αρκετοί αθλητές, όμως φαίνεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας κοιτάει προς την πρόκριση.

Η αξιολόγησή του στην εκτέλεση ήταν 8.500, ενώ ο βαθμός δυσκολίας ήταν 6.300.

«Νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο»

«Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα, καθώς εδώ και μια εβδομάδα που είμαι εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και στις 8 το πρωί. Εγώ είμαι συνηθισμένος να κάνω στις τρεις, τέσσερις και στις πέντε το απόγευμα, που είναι και οι ώρες του τελικού», είπε μεταξύ άλλων. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε», είπε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε στην προσπάθειά του στον ημιτελικό, «Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές. Επίσης εχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά.

Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 – 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις καλοί που θα κάνουμε, γιατί τους “ευνοεί” η ώρα. Θα δούμε».

Σχετικά με την τη θέση του στον τελικό, τόνισε: «Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ με τον τελικό. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σχολίασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση. «Δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ», εξήγησε.

«Νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο από δω την άλλη βδομάδα» είπε κλείνοντας.