Τροχαίο στη Μεσσηνία: Δίνει μάχη ο 19χρονος – Λύγισαν οι διασώστες

Ο οδηγός της νταλίκας είχε εμπλακεί και σε άλλο τροχαίο το 2022 με θύμα έναν ηλικιωμένο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 19χρονος από τα Καλύβια της Ήλιδας, που τραυματίστηκε σοβαρά στο χθεσινό πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Κυπαρισσίας-Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews o 19χρονος πολυτραυματίας μετά τον απεγκλωβισμό του χθες (26/7), μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας -όπως όλοι οι τραυματίες- αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας κι από εκεί, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη.

Ο 19χρονος έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ φέρει κατάγματα σε όλο του το σώμα. Ιατρικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Ο 19χρονος, επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον πατέρα του και την 12 ετών αδερφή του, οι οποίοι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και η 66χρονη γιαγιά του η οποία υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Λύγισαν οι διασώστες

Ακόμα και οι διασώστες λύγισαν μπροστά στην εικόνα που αντίκρισαν όταν κλήθηκαν να συνδράμουν στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα.

Ένα βρέφος, ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, και δύο άνδρες νεκροί, είναι ο τραγικός απολογισμός από την τρελή κούρσα της νταλίκας, που έσπειρε τον θάνατο. Η εικόνα από το σημείο της τραγωδίας που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, συγκλόνισε τους πάντες. Αμέσως μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση, τα οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν όλα τα άτομα από τα οχήματα. Ο Πύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, περιέγραψε όσα σοκαριστικά αντίκρισαν.

«Στο πρώτο όχημα ήταν μια γυναίκα με ένα παιδί νεκρό, και στο δεύτερο όχημα, το πλακωμένο από τη νταλίκα ήταν ένας άνδρας κι ένα κορίτσι 12 ετών. Απεγκλωβίσαμε συνολικά έξι άτομα. Τα τέσσερα νεκρά. Υπήρχαν και πέντε ακόμα τραυματισμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία».

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός της νταλίκας που είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου, στο πρανές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στον δρόμο, έστριβε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να «εγκλωβίζει» κι ένα δεύτερο όχημα.

Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορείας του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί. Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από τη νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».

Ενδεικτικό της τραγικότητας του συμβάντος είναι το γεγονός πως με δυσκολία κανείς, μπορούσε να αναγνωρίσει τις σορούς που μία-μία μεταφέρονταν από τα συντρίμμια στα ασθενοφόρα, όπως και με την κατάσταση των πολυτραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, σε Κυπαρισσία, Καλαμάτα και Πάτρα. Πολλές ώρες μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αναγνώρισής τους και της άχαρης διαδικασίας της ειδοποίησης των δικών τους ανθρώπων, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους για την ασύλληπτη τραγωδία, με θύματα τους συγγενείς τους.

Ο οδηγός της νταλίκας, πάντα με τις ίδιες πηγές, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Έξω από τα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν οι πολυτραυματίες εκτυλίχθηκαν σκηνές σαν βγαλμένες από Αρχαία Τραγωδία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που είχε συμβεί. Πως μια βόλτα, η επιστροφή από τη δουλειά, οι διακοπές του καλοκαιριού, θα είχαν αυτή τη φρικτή εξέλιξη.

Είχε εμπλοκή και σε άλλο τροχαίο

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν, πως ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί και σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο στον ίδιο δρόμο, ακριβώς έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος.

Στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα, δεν γίνεται πρώτη φορά τροχαίο όπως μαρτυρά και το εικονοστάσι του Αγιώργη που υπάρχει ακριβώς στο ίδιο μέρος. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο δρόμος είναι καρμανιόλα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.