Καιρός: Ο Αύγουστος απειλεί – Προ των πυλών το νέο κύμα καύσωνα

Επέλαση ζέστης και υψηλών θερμοκρασιών φέρνει ο ερχομός του Αυγούστου - Ο καιρός του Σαββατοκύριακου και η εκ νέου εκτόξευση της θερμοκρασίας που έρχεται.

Ο Ιούλιος ετοιμάζεται να πει αντίο, αλλά οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για έναν επίσης θερμό Αύγουστο που θα πάρει τη σκυτάλη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη μάλιστα παρατηρείται μια άνοδος της θερμοκρασίας μετά το σύντομο διάλειμμα δροσιάς που εμφανίστηκε και βελτίωσε την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Από το Σάββατο ο καιρός είναι θερμότερος και σταδιακά θα σημειωθεί ελαφριά άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή, πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, αλλά τουλάχιστον όχι στα ακραία επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία υπολογίζεται πως θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς. Από την Τετάρτη αυξάνεται κι ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου τα μοντέλα δείχνουν πως ο καύσωνας δεν θα είναι τόσο ισχυρός, αλλά θα είναι σίγουρα παρών.

Ο καιρός της Κυριακής

Η ηλιοφάνεια θα είναι το κυρίαρχο φαινόμενο σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Ο ουρανός θα είναι αίθριος από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 36 με 39 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 35 με 36 στα βόρεια, στους 35 ως 37 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά του Αιγαίου τέλος η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο-βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο δεν θα υπερβούν τα 5 μποφόρ, εν αντιθέσει με το Αιγαίο που θα φτάσουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα παραπάνω και οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Η Τρίτη αναμένεται επίσης ηλιόλουστη με λίγες νεφώσεις στα δυτικά ορεινά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.