Στο Παρίσι βρίσκεται από χθες 26/7 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα πήγε στον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων, ο οποίος έχει το βλέμμα στραμμένο στην πρόκριση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία του στην Τελετή Έναρξης και έστειλε το μήνυμά του σε όλους τους αθλητές.

«Ηταν σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό» είπε. «Κάποια πράγματα αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν, αλλά ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια. Ισως να είμαστε λίγο προκατειλημμένοι αλλά η τελετή έναρξης του 2004 είναι σημείο αναφοράς για εμάς. Ίσως ήταν καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές».

«Δεν είχα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004. Για εμάς τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεχωριστή σημασία. Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος ως φίλαθλος που βλέπουμε τους αθλητές μας να προσπαθούν για το καλύτερο» ανέφερε.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια δήλωσε ενθουσιασμένος. «Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πάντα πολύ εντυπωσιακός αθλητής. Οταν βλέπεις ζωντανά τον αθλητή καταλαβαίνεις το πόσο δύσκολο είναι αυτό το άθλημα» ανέφερε.

«Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτερο»

Για τις επενδύσεις στον αθλητισμό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Φέτος είναι μέχρι στιγμής μία πολύ καλή αθλητική χρονιά. Το σημαντικότερο είναι να βάζουμε τις βάσεις και τις σωστές υποδομές για να μπορούμε να διακρινόμαστε σε πολλά διαφορετικά αθλήματα και κυρίως να δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να βρουν το σπορ που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ομοσπονδίες πρέπει να είναι πάντα πολύ στενή».

Στο τέλος έστειλε και το μήνυμά τους στους αθλητές. «Το μήνυμα είναι ένα: Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτερο».