Στραπατσάδα Κεφαλονιάς

Η στραπατσάδα, γνωστή και ως καγιανάς σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Πρόκειται για ένα γεύμα που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση, καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τούλα Βαγγελάτου
Στραπατσάδα Κεφαλονιάς

Η στραπατσάδα, γνωστή και ως καγιανάς σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Πρόκειται για ένα γεύμα που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση, καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 3 μερίδες

  •  6 αβγά
  •  1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
  •  1 φλιτζ. φέτα χοντροκομμένη
  •  4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Ρίγανη
  •  2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  2. Χτυπάμε τα αβγά, να αφρατέψουν.

  3. Προσθέτουμε στα χτυπημένα αβγά τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα τη σάλτσα. Ψήνουμε την ομελέτα για λίγα λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ψηθούν τα αβγά, χωρίς όμως να στεγνώσουν.

  4. Πασπαλίζουμε τη στραπατσάδα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  5. Τη σερβίρουμε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και λίγη επιπλέον τριμμένη φέτα από πάνω για νοστιμιά.

Μικρά Μυστικά

Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει η φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά όπως μανούρι ή ανθότυρο.