Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι

Το Παρίσι υποδέχεται του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με λαμπρή τελετή στον Σηκουάνα - Δείτε εικόνες και βίντεο

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ολοκληρώθηκε. Τα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι στραμμένα στο Παρίσι και την Τελετή Έναρξης που ετοίμασαν οι Γάλλοι. Μια τελετή η οποία θα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες.

Σε αντίθεση με ότι είχαμε συνηθίσει αυτή θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα μπροστά στον πύργο του Άιφελ. Μάλιστα, η παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί με βάρκες στον Σηκουάνα. Φυσικά, όπως πάντα πρώτη θα παρελάσει η χώρα μας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ως σημαιοφόρους.


Η έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων και η ανάκρουση του Ύμνου


Το «Imagine» πιο επίκαιρο από ποτέ στα νερά του Σηκουάνα


Μπήκε στην τελική της ευθεία η Τελετή

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση των χωρών και περνάμε στο τελευταίο κομμάτι της Τελετής. Να δούμε ποιος θα είναι εκείνος που θα ανάψει τη φλόγα.


Η σύνδεση με την Αϊτή

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης είχαμε απευθείας σύνδεση με την Αϊτή. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του σερφ που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Η είσοδος της Παλαιστίνης


Η τελετή έναρξης είχε και πασαρέλα


Η βροχή τα έκανε… μούσκεμα στους διοργανωτές

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να αποχωρεί ενώ η παρέλαση των σκαφών που μεταφέρουν τις αποστολές των χωρών συνεχίζεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Η τελετή μάλιστα άρχισε στις 20:30 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ώρες.

Η βροχή, μάλιστα, επηρεάζει το έργο και των εκπροσώπων του Τύπου που έχουν βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα για να καλύψουν τη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, με… μόνιτορ που μεταδίδουν την Τελετή να… καίγονται.


Η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Γαλλίας


Τα Minions έκλεψαν την Μόνα Λίζα

Το αναφέραμε και νωρίτερα. Αυτή η Τελετή έχει λίγο απ’ όλα. Ε, δεν μπορούσαν να απουσιάζουν τα Minions. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες μικρών και μεγάλων είπαν να κλέψουν την Μόνα Λίζα.


Τα χρυσά αγάλματα των ηρωίδων της Γαλλίας


Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη με την ελληνική σημαία χαιρετούν το πλήθος


Έγραψαν ιστορία οι Gojira

Η τελετή έναρξης που ετοίμασαν οι Γάλλοι είχε πολλές επιρροές και προσπάθησε να έχει απ’ όλα. Έτσι, για πρώτη φορά ένα metal συγκρότημα έπαιξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τους Gojira να γράφουν ιστορία.


Η είσοδος της Κύπρου


Ο «κλέφτης» της φλόγας

Σύμφωνα με το κόνσεπτ που επέλεξαν οι διοργανωτές η Ολυμπιακή Φλόγα κλάπηκε από έναν «ληστή» με λευκή κουκούλα. Εκείνος κρατώντας τη δάδα στο χέρι μας κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μέσα σε όλα τα αξιοθέατα του Παρισιού. Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην επισκεφτεί το Λούβρο.


Από την τελετή έναρξης των Γάλλων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο τεράστιος Ζινεντίν Ζιντάν


Γεμάτη χρώματα είναι η τελετή που ετοίμασαν οι Γάλλοι


Το εντυπωσιακό σόου της Lady Gaga


Η είσοδος της ελληνικής αποστολής


Ο Σηκουάνας στα χρώματα της Γαλλίας


Άρχισε η Τελετή Έναρξης

Με υπέροχα πλάνα από τον Σηκουάνα ο οποίος έχει ντυθεί στα χρώματα της Γαλλίας άρχισε η Τελετή έναρξης. Παράλληλα, ξεκίνησε και η πορεία των πλοίων που μεταφέρουν τους αθλητές. Πρώτη φυσικά εκείνη που έχει μέσα της τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Την ίδια ώρα τη θέση τους στα επίσημα έχουν πάρει ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Τόμας Μπαχ.


Η διαδρομή των αθλητών

Η πλωτή παρέλαση θα ξεκινήσει από τη γέφυρα «Αούστερλιτς» στις 20:30. Η παρέλαση θα περάσει από εμβληματικά σημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων και το Μουσείο του Λούβρου, καθώς και από ιστορικά μέρη, όπως το γυάλινο «Γκραν Παλέ», τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως προσωρινές τοποθεσίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του Τροκαντερό, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, όπου θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα και θα ανακηρυχθούν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024.


Το καλωσόρισμα των διοργανωτών

Λίγο πριν την έναρξη της Τελετής οι διοργανωτές μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης φρόντισαν να μας καλωσορίσουν στο Παρίσι.


Ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο

Παρόντες στην Τελετή Έναρξης θα είναι ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. . Σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποίησε η γαλλική προεδρία, αναμένεται να παρακολουθήσουν τις Τελετές ‘Εναρξης και Λήξης στο Παρίσι, ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισάκ Χερτζογκ, ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Νούντα και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. Επίσης θα παραβρεθούν εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών οργανισμών, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Οντρί Αζουλάι.


Η βροχή τα χάλασε στους διοργανωτές

Την ίδια ώρα η βροχή που πέφτει εδώ και αρκετή ώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αφού δεν είχε γίνει σχετική πρόβλεψη. Έτσι, όσοι θεατές πήγαν από νωρίς να πιάσουν θέση και δεν είχαν ομπρέλες μαζί τους δεν πέρασαν ευχάριστα… Αξίζει να σημειώσουμε πως η μόνη περιοχή που έχει υπόστεγο είναι αυτή που θα βρίσκονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι.


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο γαλλικός στρατός συντονίζει τις επιχειρήσεις με drones από μια αεροπορική βάση νοτιοδυτικά του Παρισιού. Σύμφωνα με αξιωματούχους, δεκάδες ομάδες με εξοπλισμό κατά των drones έχουν αναπτυχθεί. «Οι κύριες προκλήσεις θα εντοπίζονται κυρίως στην αναγνώριση των διαφόρων τύπων drones που διέρχονται σε προστατευόμενες περιοχές ή γύρω από αυτές,» ανέφερε η γαλλική στρατιωτική υπηρεσία σε δήλωσή της.


Ταλαιπωρία για τους θεατές

Η πρόσβαση για τους πρώτους θεατές για την Tελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα άνοιξε σήμερα (26/7) λίγο μετά τις 16:30, τέσσερις ώρες πριν την έναρξη της ναυτικής παρέλασης, σημείωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Οι θεατές με εισιτήριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, λίγοι λίγοι και μετά από έλεγχο από την αστυνομία, για τις 222.000 δωρεάν θέσεις στις ψηλές εξέδρες ή στη θέση τους στην εξέδρα για τις 104.000 θέσεις. τις κάτω πλατφόρμες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.