Την 1η ή μια από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων αποτελούν και τα οκτώ τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους φοιτητές/-τριες που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το ΟΠΑ, παραμένει σταθερά πρώτο συνολικά στην προτίμηση των υποψηφίων στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει και επιλέγεται από τις άριστες και τους άριστους μεταξύ των υποψηφίων που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Τα τμήματα του ΟΠΑ

Πιο αναλυτικά:

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτελεί το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων και ένα από τα πιο υψηλόβαθμα Τμήματα πανελληνίως.

Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα οικονομικών σπουδών άλλων ΑΕΙ.

Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής υπερέχουν έναντι των άλλων ομοειδών Τμημάτων και κατατάσσονται στην 1ηθέση.

Το Τμήμα Πληροφορικής κατακτά τη 2η θέση μεταξύ 15 αντίστοιχων Τμημάτων.

Τα Τμήματα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και Στατιστικής, που δεν αντιστοιχίζονται με άλλα Τμήματα, παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή στην προτίμηση των φοιτητών.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές που εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα εκείνους-ες που επέλεξαν το ΟΠΑ για την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση. Η πολυετής παράδοση επιλογής του ΟΠΑ από τους άριστους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες, παρά τη φετινή γενική μείωση των βάσεων εισαγωγής, αντανακλά τη φήμη και τις ενέργειες του Ιδρύματος για την παροχή των πλέον σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών, την υψηλή απορρόφηση των φοιτητών και φοιτητριών από την αγορά εργασίας ακόμα και πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους, τις συνεργασίες με ποιοτικά διεθνή πανεπιστήμια, και την καλλιέργεια κουλτούρας αριστείας και σύγχρονης καινοτομικής σκέψης.

»Η διαχρονική εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, με διεθνή αναγνώριση στην εκπαίδευση, την έρευνα και την παραγωγή νέας σύγχρονης γνώσης.

»Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλωσορίζω τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και τους εύχομαι καλή αρχή στο ταξίδι γνώσεων και ευκαιριών, αλλά και στο όνειρο που τώρα ξεκινά!»

Οι βάσεις στα τμήματα του ΟΠΑ

Παρακάτω απεικονίζονται οι βάσεις εισαγωγής στα Τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η σειρά αντιστοίχισης μεταξύ ομοειδών Τμημάτων, τα μόρια του πρώτου-ης εισαχθέντος και το ποσοστό των επιτυχόντων που δήλωσαν τα Τμήματα του ΟΠΑ ως πρώτη προτίμηση: