Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής αλληλοβοήθειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών Δήμων.

Η σύμβαση προβλέπει την υποστήριξη της υπηρεσίας πολεοδομίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα συνεργασία, τονίζοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί υπογράψαμε τη σύμβαση για τη διαδημοτική μας συνεργασία. Είναι εντυπωσιακό ότι ένας νέος Δήμαρχος, με διοίκηση μόλις 7 μηνών, έδωσε λύση σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της πολεοδομίας. Δεν μας ενδιαφέρει απλά να έχουμε πολεοδομική υπηρεσία στον Άγιο Δημήτριο. Στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Αγίου Δημητρίου».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πολεοδομίας στον Δήμο μας, προσφέροντας λύσεις που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η κοινή αυτή προσπάθεια δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεργάζεται και να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα για τους πολίτες».

Η νέα συνεργασία αναμένεται να έχει άμεσα αποτελέσματα, ενώ αποτελεί πρότυπο για μελλοντικές διαδημοτικές συνεργασίες, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συνεννόησης και της συλλογικής προσπάθειας για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.